UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula d'Emprenedoria Inclusiva de la Universitat de València, Fundación ONCE i Inserta Empleo celebren la sessió final del Concurs d'emprenedoria inclusiva «Posa en marxa la teua idea»

  • 22 de juny de 2022
L'Aula d'Emprenedoria Inclusiva de la Universitat de València, Fundación ONCE i Inserta Empleo celebren la sessió final del Concurs d'emprenedoria inclusiva «Posa en marxa la teua idea»

El passat 22 de juny va tindre lloc la sessió final de la primera edició d'aquest concurs d'emprenedoria inclusiva, en la qual els equips finalistes van exposar les seues idees de negoci i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència va entregar 7.500 € en premis als projectes guanyadors.

El concurs «Posa en marxa la teua idea» és una competició oberta a tot l'estudiantat de la Universitat de València que busca reconèixer i premiar projectes creatius que proposen les millors solucions innovadores i originals d'emprenedoria inclusiva, propostes i desenvolupades en equips multidisciplinaris. Els equips participants havien de resoldre algun dels cinc reptes proposats per Fundación ONCE amb l'objectiu de millorar la inclusió de les persones amb discapacitat i fomentar l'emprenedoria inclusiva.

La comissió d'avaluació de la final del concurs estava composta per Ana Belén Martínez, tècnica de la Direcció de formació i ocupació, operacions i transformació de Fundación ONCE; Fernando Béjar, coordinador d'emprenedoria sostenible d’Inserta Empleo; Lola Garzón, vicedegana d'Emprenedoria i Relacions amb l'empresa de la Facultat d’Economia; i Rafael J. García, director de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén). A més, l'acte va ser clausurat per la vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València, Rosa Mª Donat.

L'equip finalista, que va rebre un diploma acreditatiu de la seua participació en el concurs, va ser TuTB, una aplicació per a telèfons mòbils en la qual persones amb diferents discapacitats poden fer ressenyes sobre locals o esdeveniments d'una forma senzilla i adaptada a les seues necessitats. Aquest projecte ha sigut desenvolupat per Violeta Artés, Lucía García i Guillermo Tronch, del Grau en Infermeria, la Doble Titulació en ADE i Dret i el Grau en Negocis Internacionals, respectivament.

Així mateix, es van entregar tres premis de 2.500 € cadascun als tres millors projectes. El tercer premi va recaure en Ruralnex, una plataforma de turisme rural centrada en les experiències, amb una garantia de qualitat en els seus serveis i la possibilitat de disposar de tots els serveis en un mateix entorn. Ruralnex està desenvolupat pels estudiants del Grau en Economia Alejandro Briso, Teodoro D’*gostino, Mario De Benito i Jorge González. El segon premi va ser per a Javier García, alumne del Títol d'Expert universitari en startup management, i el seu projecte Bioconsumidores, una plataforma de comerç en línia de productes alimentaris ecològics acabats de recol·lectar de l'horta, servint de canal directe entre productors i consumidors finals.

Finalment, el primer premi va ser per al projecte Arte Sana, desenvolupat per Sandra Yelo, estudiant del Títol d'Expert Universitari en startup management. Arte Sana és un espai per a millorar l'equilibri emocional a través de l'artesania i la creativitat, a través de cursos, tallers i activitats orientades a dones, amb l'objectiu de reduir el seu estrés i fomentar la seua creativitat.

El vídeo de la sessió final es pot trobar en aquest enllaç.