UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El Màster en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores celebra un seminari juntament amb la Càtedra MESVAL

  • 19 de desembre de 2019
Image de la noticia

El passat 19 de novembre va tindre lloc en la Facultat d'Economia el Seminari “Innovació sostenible en l'entorn actual”, coorganitzat pel Màster en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores i la Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn (Càtedra MESVAL) de la Universitat de València. L'acte va ser inaugurat per Javier Mateo, subdirector d'Innovació de València Activa, de l'Ajuntament de València.

La conferència principal va ser impartida per Gil María Campos Alabau, reconegut expert en gestió de la innovació. Gil María va analitzar la importància del mesurament de la innovació i les dificultats per a aconseguir uns indicadors d'innovació fiables. Així mateix, va ressaltar el paper clau de la sostenibilitat en les estratègies d'innovació empresarials.

A continuació, van intervenir tres representants empresarials amb la sostenibilitat com a nexe comú. En primer lloc, Marco Matallín, CEI de Martelli, companyia d'accessoris de bany i aixeteria de recent creació i amb gran èxit gràcies a la seua ferma aposta per la sostenibilitat en el procés productiu, components i sistemes d'utilització dels seus productes, va ressaltar que complir amb els estàndards de sostenibilitat mediambiental obri portes a mercats de valor afegit més gran i no implica un encariment del producte si se saben gestionar els processos de manera eficient.

A continuació, Salomé Reíllo, Project Manager de l'Associació AVAESEN, va destacar els projectes que lidera l'associació en el camp de la sostenibilitat mediambiental, especialment en el terreny de les energies renovables i reciclatge. Reíllo va animar als estudiants del Màster a presentar-se a la convocatòria PARSEC de projectes empresarials orientats a la sostenibilitat mediambiental.

Finalment, Rubén Navarro, CEO de Casas InHaus, va explicar la trajectòria de la seua companyia, que està revolucionant el sector de la construcció amb el seu model de cases modulars fabricades en el seu taller i que es munten en destinació en poques setmanes. El creixement de la companyia està sent exponencial amb una cartera de comandes que més enllà d'unifamiliars i xalets individuals s'està obrint a projectes de major envergadura com ara hotels i residències d'estudiants.

El Seminari va finalitzar amb un enriquidor debat amb els assistents. A la taula redona es va sumar Javier Mateo, de València Activa.