UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula EMPRESOCIAL imparteix a Alcàsser un nou taller sobre associacions

  • 25 de setembre de 2020
Image de la noticia

El passat 23 de setembre, l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (EMPRESOCIAL) va reprendre el seu segon cicle de Jornades sobre emprenedoria, economia social i sostenible en la localitat valenciana d'Alcàsser, després de l'aturada derivada per la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La Jornada va girar entorn de les associacions, amb l'objectiu d'introduir als gerents no professionals d'associacions en les qüestions més rellevants per a la seua gestió. Per a això, es va fer una anàlisi exhaustiva de les principals qüestions jurídiques, comptables, fiscals i laborals.

Van presentar la Jornada Pilar Alguacil Marí, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València i directora de l'Aula EMPRESOCIAL, juntament amb Fidel García, Cap de Servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

Seguidament va prendre la paraula Emili Altur, responsable de programes i projectes de Novaterra, amb una explicació dels aspectes jurídics de les associacions. A continuació, es van explicar els aspectes comptables de les associacions de la mà de Rosa Dasí González, professora de la Universitat de València.

En l'últim bloc de la sessió es van tractar els aspectes fiscals de les associacions amb una detallada presentació per part de Salvador Montesinos Oltra, professor de la Universitat de València. Per a finalitzar, es van tractar els aspectes laborals de les associacions de la mà de Manuel Alegre Nueno, professor de la Universitat de València.

Documentació:

  1. Transformacion Digital del Ayto Alcasser - Santiago Bonet
  2. Presentacio Aula EmpreSocial - Fidel Garcia
  3. Regimen Juridico de las Asociaciones - Emili Altur
  4. Aspectos Contables de las Asociaciones - Rosa Dasi
  5. Aspectos Fiscales de las Asociaciones - Salvador Montesinos
  6. Aspectos Laborales de las Asociaciones - Manuel Alegre

Les pròximes Jornades sobre associacions seran el 15 d'octubre a Montserrat, 20 d'octubre a Sagunt i 2 de novembre a Xirivella. Així mateix, l'Aula EMPRESOCIAL realitza jornades sobre emprenedoria en cooperatives dirigides als joves, que tindran lloc a Ayora el 2 d'octubre, La Font de la Figuera el 7 d'octubre, Llíria el 10 de novembre i Sagunt l'11 de novembre.

Finalment, també realitza jornades sobre emprenedoria en les següents dates: 13 d'octubre a La Font d'en Carròs, 20 d'octubre a Requena, 26 d'octubre a Cullera i 27 d'octubre a Sagunt.