UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial participarà en la 2a edició de l'Escola d'Economies Transformadores

  • 9 de setembre de 2021
L'Aula Empresocial participarà en la 2a edició de l'Escola d'Economies Transformadores

Pilar Alguacil, catedràtica de Dret Financer de la Universitat de València i directora de l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial), participarà amb la conferència La fiscalitat com a política de foment d'Economia Social i Solidària en la 2a edició de l'Escola d'Economies Transformadores que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre en Cangas do Morrazo.

L'objectiu de l'Escola d'Economies Transformadores és aportar coneixement acadèmic sobre la creació de models econòmics més col·laboratius i sostenibles, així com compartir experiències pràctiques que constituïsquen eines de transformació social.

El dijous 16 de setembre estarà dedicat a la Crisi de model i resiliència. De 17.00 a 21.00 hores tindrà lloc la ponència Crisi energètica global i reptes per a la transició d'Antonio Turiel Martínez, doctor en Física Teòrica per la Universitat Autònoma de Madrid, continuarà REES GZ, Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de Galícia, que aportarà la seua experiència sobre el Mercat Social gallec.

El divendres 17 de setembre es tractarà el tema de les Potencialitats Econòmiques. De 17.00 a 21.00 hores participarà Pilar Alguacil, catedràtica de Dret Financer de la Universitat de València i directora de l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial), amb La fiscalitat com a política de foment d'Economia Social i Solidària, després de la qual hi haurà una presentació i debat sobre monedes socials.

El dissabte 18 de setembre, al matí, s’abordarà el tema de la Crisi de Model i Resiliència, i a la vesprada, el tema de l'Agroecologia. De 10.00 a 14.00 hores intervindrà Alicia Valero Delgado, doctora en Enginyeria Química i professora en la Universitat de Saragossa, amb Límits minerals del planeta, cap a la maduresa en la gestió dels recursos; seguida de Begoña de Bernardo Miño, presidenta de Véspera de Nada i membre de la Xarxa de Creixement de Galícia. De 17.00 a 20.00 hores, La dimensió socioeducativa del moviment agroecològic a Galícia per Kylyan Marc Bisquert Pérez, graduat en Educació Social i doctor per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Finalment, hi haurà una visita guiada a ‘O Verxel de Coiro’.

Tota la informació sobre les jornades en aquest enllaç.