UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries organitza la seua VI jornada anual

  • 17 d’octubre de 2023
Image de la noticia

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya i de UVcàtedres organitza la seua VI jornada anual, en esta ocasió a Santiago de Compostel·la.

Tots els anys a l'inici del curs acadèmic la Càtedra realitza una jornada en la qual presenta les activitats que ha estat fent així i els treballs que ha elaborat durant el curs. En la inauguració de la jornada, que s'ha desenvolupat en l'en el Museu do Pobo *Galego, han participat Xunta de Galícia, Gabriel Trenzado, Director  General Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Carmen Rodríguez, Presidenta Associació Gallega de Cooperatives Agroalimentàries (AGACA) i José Manuel Rodriguez, Referent Agrobank a Galícia Occidental.

A continuació, Pilar Alguacil, Directora de la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries ha presentat l'activitat realitzada enguany i les actuacions previstes per a l'any vinent en el qual la Càtedra compleix ja sis anys.

Durant la jornada s'han presentat dues de les publicacions que ha realitzat la Càtedra. Primer, Manuel Alegre, Professor Titular Dret del Treball i Seguretat Social Universitat de València, ha mostrat les relacions laborals en les cooperatives agroalimentatias i la casuística dels contractes fixos discontinus.

Així mateix, Daniel Hernández, Doctor en Ciències Econòmiques, Empresarials i Jurídiques en la Universitat d'Almeria ha presentat el treball titulat “L'evolució en la integració cooperativa i el seu impacte en el desenvolupament d'alternatives productives”.

A continuació, s'ha celebrat una taula redona titulada “L'explotació agrària per part de les cooperatives agroalimentàries” en la qual han participat Sagrari Navarrés, Professora titular Dret Mercantil Universitat Castella-la Manxa, Raúl Ortega, Cooperativa La nostra Senyora del Pópulo i Andrés Rodríguez, President cooperativa VINYA COSTEIRA.

En la clausura ha participat el President Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, Higinio Mougan, Director Gerent Associació Gallega de Cooperatives Agroalimentàries (AGACA) i Xunta de Galícia.

Imatges: