
El passat 4 de desembre va finalitzar la I edició del Campus d’Intraemprenedoria de la Universitat de València UVemprén Gennera, en el qual es van entregar els premis a les millors idees d'innovació proposades pels equips participants, i que tenien com a objectiu resoldre els reptes plantejats per les empreses col·laboradores en el programa.
Importaco, líder europea en el mercat de fruita seca i fruita dessecada, i Power Electronics, companyia capdavantera en magatzematge energètic i electromobilitat, han sigut les empreses participants en aquesta primera edició d’UVemprén Gennera, el programa d’intraemprenedoria de la Universitat de València, a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius i la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén), que naix amb la intenció d'oferir formació al seu alumnat sobre com generar idees innovadores en el si de les mateixes corporacions.
El lliurament de premis a les millors idees va ser la culminació del Campus d’Intraemprenedoria que s'ha desenvolupat entre els dies 1 i 3 de desembre, en el qual han tingut lloc tallers de formació i sessions de mentoring on les persones participants han pogut aprendre a validar les seues idees i comunicar-les d'una manera eficaç. Les més de 30 persones participants d’UVemprén Gennera s'han repartit en equips –cinc equips per a cadascuna de les empreses– i han treballat per a posar en comú les idees que puguen donar solució als reptes plantejats per les companyies.
Finalment, el tribunal, format per Pedro Rodríguez, responsable de Formació i Desenvolupament de Power Electronics; Mónica Molero Monfort, directora de Qualitat Operativa Food Service-Ingredients-Polònia-Retail d’Importaco; Rafael J. García Martínez, director de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València – UVemprén; Lola Garzón, directora acadèmica d’UVemprén i M. Adela Valero Aleixandre, vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius, va decidir que els premis siguen els següents:
Per al repte d’Importaco, l'equip guanyador està format per Paula Agulló Sánchez, Vicente Martínez Lucas i Julennys Carolina Castillo. La seua idea es titula «El despertador de sentiments», un model que combina l'escolta i l'estudi del consumidor gràcies a l’omnicanalitat i la utilització de JIRA (plataforma que utilitza l'empresa), per a descobrir quins són els factors d'èxit, i que al mateix temps és capaç de crear estratègies adaptades a cada client mitjançant l'anticipació del seu comportament, per a així despertar un sentiment de fidelització cap a Importaco.
Per part seua, el premi per al repte plantejat per Power Electronics va ser «Realitat augmentada en la formació corporativa», una solució proposada per Alejandro Domínguez Fuster, Adrià Aguado Lorente i Víctor Baeschlin Sánchez. Aquesta idea consisteix en la incorporació de la realitat augmentada als processos mitjançant la plataforma Microsoft Dynamics 365, que permet connectar telemàticament al personal tècnic amb la persona a formar, i pot donar-li indicacions en l'espai. A més, també es poden desenvolupar aplicacions en les quals es mostren models tridimensionals o utilitzar ulleres de realitat augmentada per a permetre a la persona usuària treballar amb les dues mans mentre rep la informació.
Aquestes idees passaran a formar part del Banc d'Idees de la Universitat de València, i les persones que les han aportades podran participar en el Certificat de Tècniques d'Emprenedoria Innovadora del Campus UVemprén-Santander Universidades que patrocina Banco Santander.