UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València participa juntament amb les empreses FORD i Lafarge HOLCIM en la clausura del 'Gennera 5UCV Summit', el programa d'emprenedoria corporativa de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana que ha acollit la UA

  • 14 d’abril de 2022
La Universitat de València participa juntament amb les empreses FORD i Lafarge HOLCIM en l'esdeveniment de clausura 'Gennera 5UCV Summit' del programa d'emprenedoria corporativa de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana en la UA

En aquest acte, celebrat el passat 7 d'abril, es va reconéixer la labor i participació de FORD España i Lafarge HOLCIM, empreses col·laboradores del programa Gennera a la Universitat de València, i es van entregar els diplomes a l'estudiantat guanyador en cada institució.

La Universitat d'Alacant va acollir la clausura de l'edició de 2022 del projecte Gennera 5UCV Summit, un programa d'innovació i emprenedoria que va iniciar el Centre d'Ocupació de la UA en 2018 i que s'ha convertit en referent en la Comunitat Valenciana pel fet que s'ha replicat en totes les universitats públiques de la comunitat autònoma, integrat en el programa Campus Emprenedor Innovador 5UCV que impulsa la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

L'acte de tancament de l'exercici va estar presidit per la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat de la UA, Rosario Ferrer, que va estar acompanyada per Teresa García Muñoz, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

A més, la Universitat d'Alacant ha organitzat, prèviament al lliurament de reconeixements, la conferència "En els límits del desafiament", a càrrec de José J. Agudo, i en la qual ha establit un paral·lelisme entre la gestió de l'èxit en entorns de desafiament extrem i l'èxit empresarial. Agudo és conegut per experiències reals d'expedicions a Alaska, l'Himàlaia, el Pol Nord o el desert del Sàhara, i ha parlat sobre les que considera les set claus essencials que permeten afrontar amb garanties reptes aparentment impossibles.

A la sessió van assistir representants de les totes les universitats públiques valencianes. En concret, la UA ha acollit a Inmaculada Rodríguez Moya, vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I; Esther Gómez, vicerectora d'Estudiants i Emprenedoria d'Universitat Politècnica de València; Rafael García, director de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén), i Domingo Galiana, director d'Observatori Ocupacional de la Universitat Miguel Hernández.

Pel que fa a la Universitat de València, FORD España va plantejar el repte “Com generar noves solucions per a promoure hàbits saludables entre el seu personal i les seues famílies”, amb l'objectiu que els i les participants contribuïren amb les seues idees d'innovació a millorar la salut física i mental dels seus empleats.

“Ford Health & Wellness” va ser el projecte seleccionat pel jurat que, amb el lema “la seua salut no és un joc”, proposava augmentar la motivació dels empleats i empleades a través d'una estratègia de ludificació per equips que premia als grups més saludables. L'equip de “Ford Health & Wellness” que ha rebut el reconeixement està compost per Pilar Álvarez, estudiant del Doble Grau de Farmàcia i Nutrició de la Facultat de Farmàcia, i Sergio Ramos, estudiant del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Per part seua, LafargeHolcim va plantejar el repte ”Com establir una estratègia efectiva per a incorporar i retindre talent femení en la indústria cimentera”. El projecte guanyador d'aquest repte ha sigut “Pots ser tu”, un programa de conscienciació i acostament de talent femení a la indústria cimentera basat en diverses línies d'actuació relacionades amb la Responsabilitat Social Corporativa. L'equip de “Pots ser tu” està compost per Jaime Huamán Espinoza, estudiant del Màster de Psicopedagogia de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació; María Riera, estudiant del Grau de Relacions Laborals i Recursos Humans de la Facultat de Ciències Socials; i Ana Serrano, estudiant d'Administració i Direcció d'Empreses de la Facultat d’Economia.

El vicerectorat d'Ocupació i Emprenedoria de la UV coordina a través de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) una àmplia varietat de recursos per a la promoció de l'emprenedoria entre l'estudiantat i el professorat de la Universitat de València.

En concret, des d’UVemprén s'ofereixen a l'estudiantat itineraris formatius complementaris que els permetran acreditar competències emprenedores en el futur i optar per l'emprenedoria de manera voluntària i paral·lela amb el desenvolupament de les seues carreres. Tot això amb la finalitat de proporcionar coneixements i habilitats que ajuden l'estudiantat a construir un projecte de vida personal i professional.

Algunes dades que permeten ponderar la importància d'aquestes activitats en la comunitat universitària en el període 2019-21:

  • 3.430 estudiants han participat en les activitats d’UVemprén.
  • 1.098 han rebut una beca per a accedir de manera gratuïta a aquests programes formatius.
  • 173 estudiants han rebut assessorament personalitzat per a posar en marxa un projecte emprenedor en el Punt d'Assessorament Acadèmic UVemprén.

Tota aquesta oferta formativa té voluntat de ser socialment transformadora, de generar solucions innovadores i de contribuir a generar riquesa, en el període, l'estudiantat de la UV ha generat 299 projectes emprenedors en totes les àrees de coneixement i ha creat 7 empreses des de 2020.

+ Informació: https://www.uv.es/uvempren.