UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València, a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, convoca la I edició del programa d’Emprenedoria Rural, Activa i Sostenible (UVemprén Rural), dirigit a l’estudiantat de grau, màster i doctorat

  • 1 de setembre de 2020
UVEmpren rural

Els i les estudiants participaran en el Certificat I Campus d'Emprenedoria Rural sobre tècniques d'emprenedoria innovadora aplicades a entorns rurals, realitzaran pràctiques de fins a 3 mesos de duració en empreses, ajuntaments o mancomunitats de la província de València en municipis en risc de despoblació i rebran una ajuda de 1.000 € al mes.

El Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, en el marc del pla director UVemprén, posa en marxa la I edició del programa Emprenedoria Rural, Activa i Sostenible (UVemprén Rural), amb la finalitat d'aprofitar el talent de la comunitat universitària per a contribuir a combatre la despoblació i a vertebrar el nostre territori.

L’objecte de la convocatòria és seleccionar les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i alineades amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030) que presente l’estudiantat per a desenvolupar-les a través d’una pràctica en empreses, ajuntaments o mancomunitats de municipis de la província de València en risc de despoblació.

Tot l’alumnat beneficiari serà capacitat amb metodologies innovadores d’emprenedoria rural a través del certificat en línia I Campus d’Emprenedoria Rural, que es durà a terme en la primera fase de la pràctica. L’estudiantat podrà triar fer una pràctica, de entre 1 i 3 mesos, en una entitat ubicada en un municipi de menys de 3.000 habitants en el qual no estiga empadronat. A més, gaudirà de 1.000 € al mes per a les despeses d’allotjament i manutenció.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al patrocini de la Diputació de València, la col·laboració del CEEI-València (Centre Europeu d’Empreses Innovadores) i de la Càtedra AVANT_Agenda Valenciana Antidespoblament, així com per el suport de la fundació ADEIT de la Universitat de València.

Les sol·licituds per a participar en el programa podran presentar-se fins a l’11 de setembre de 2020. Més informació en aquest enllaç.