UVemprénUniversitat de València Logo del portal

INNOTOOLS: Canvas

L'autor d'aquest model, determina que per a definir un model de negoci és necessari analitzar-ho a través de nou mòduls bàsics que reflectisquen la ruta fixada per l'empresa per a rendibilitzar i aconseguir ingressos.
Aquests nou mòduls permeten analitzar els quatre grans blocs en les quals s'estructura l'empresa: clients, oferta, infraestructures i viabilitat econòmica, a través d'una perspectiva basada en la visió global (helicopter view) de la idea de negoci.
A través d'aquesta fórmula es poden observar les interconnexions i vincles de les diferents variables.
Per a fer un Llenç de Model de Negoci, la forma més fàcil de començar és anotar el que es vol fer. Açò ajuda a mantenir l'enfocament en la teua meta principal mentre plenes els altres blocs del llenç. A partir d'ací pots construir sobre aqueix objectiu i veure com pot ser assolit afegint detalls d'altres activitats i recursos que tens.
Comença des d'un llenç en blanc i agrega notes amb paraules clau en cada bloc del llenç. Si uses post-it para açò, pots canviar les idees de lloc mentre plenes cada bloc del llenç. Pot ser que vulgues usar colors diferents per als diferents elements relacionats a un segment específic de clients.