En l'actualitat, l'agenda 2030 ha posat les preocupacions socials i ambientals en el centre de la pràctica empresarial. Això ha impulsat a les noves emprenedories a integrar-los al seu model de negoci des de les seues primeres etapes de desenvolupament. Així, molts dels comportaments tradicionalment associats amb les empreses socials estan sent adoptats per les empreses ordinàries. Este procés s'esmenta en la literatura com a hibridació.
En conseqüència, este enfocament híbrid sostenible adoptat per una quantitat cada vegada major de noves empreses requerix el desenvolupament de noves ferramentes per a dissenyar, provar i escalar models de negocis sostenibles que aborden la integració de les preocupacions socials i ambientals en el seu model de negocis des de les seues etapes inicials de desenvolupament.
No obstant això, fins a la data, no existix una ferramenta disponible totalment capaç de dissenyar, provar i escalar models de negocis sostenibles.
Per tant, el present treball té com a objectiu omplir este buit en la literatura proporcionant una metodologia seqüencial que combina el marc de l'Economia del Bé Comú, el Lean Start-up i el mètode Delphi. Els autors han desenvolupat la metodologia docent proposta en este article durant cinc anys, utilitzant la investigació basada en l'acció amb estudiants internacionals i locals del Curs d'Emprenedoria que s'impartix en el Grau en Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat de València.