UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Celebrada la Jornada d'Innovació UVemprén Rural, el programa de formació en Emprenedoria Rural i Sostenible

  • May 5th, 2023
Celebrada la Jornada d'Innovació UVemprén Rural, el programa de formació en Emprenedoria Rural i Sostenible

Dijous passat 4 de maig la Facultat de Geografia i Història va acollir de manera presencial la Jornada d'Innovació Rural, organitzada per UVemprén amb el patrocini de la Diputació de València.

Per a l'obertura vam poder comptar amb la presència de la Vicerectora d'Innovació i Transferència, Rosa Donat, el Degà de la Facultat de Geografia i Història, Josep Montesinos Martínez i el cap de Secció de Desenvolupament Rural i Despoblació de la Diputació de València, Fidel García Meseguer.

En la inauguració es van presentar els reptes proposats per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local i la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians.

Aquests reptes, avalats pels professors Dolores Pitarch, Javier Esparcia juntament amb Jaime Escribano i Emilio Iranzo van versar sobre:

  • El paisatge rural com a recurs per al desenvolupament d'idees de negoci experiencials.
  • Serveis innovadors per a un medi rural en transformació.
  • Cultura i patrimoni rural, un valor per a tota la societat.

Després de les presentacions els participants van poder treballar a donar solucions innovadores als reptes proposats. L'estudiantat va anar perfilant les seues idees de negoci assessorats pels dinamitzadors en una jornada que va finalitzar amb la presentació de les seues idees mitjançant un pitch. Tots els equips van demostrar un gran compromís i esforç durant tot el dia, treballant en equip i presentant les seues idees amb il·lusió.

Aquest programa continua amb el Campus d'Emprenedoria Rural, 4 sessions de formació en línia per a impulsar els projectes, que començaran el pròxim 10 de maig, i la realització del qual dóna opció a participar en el mentoring. I finalitzarà el mes d'octubre, amb la convocatòria d'ajudes de fins a 15.000€ per a implementar els projectes en el territori.

Més informació en aquest enllaç.