UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El Saló de Plens de la Diputació de València acull la presentació institucional del programa UVemprén Rural de la Diputació de València i la Universitat de València

  • July 21st, 2021
El Saló de Plens de la Diputació de València acull la presentació institucional del programa UVemprén Rural de la Diputació de València i la Universitat de València

12 estudiants de la Universitat de València participen en la segona edició d’UVemprén Rural, el programa d'Emprenedoria Rural, Actiu i Sostenible que convoquen la Diputació de València i el Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València.

UVemprén Rural és un programa intensiu de formació en emprenedoria que té com a objectiu principal seleccionar les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural i que estiguen en sintonia amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible recollits en els ODS 2030.

L'estudiantat amb un projecte o idea innovadora, seleccionat per la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València després de la presentació de la seua candidatura, ha pogut realitzar una estada en pràctiques per a desenvolupar el seu projecte emprenedor en municipis de menys de 3.000 habitants de la província de València, sota la tutela de la Universitat de València i el personal de les entitats locals adherides a la iniciativa.

El programa ofereix ajudes de 1.000 euros al mes per a realitzar les pràctiques, amb una duració mínima d'un mes i màxima de tres mesos, per a desenvolupar-les als ajuntaments de Salem, Quatretonda, Losa del Obispo, Cotes, Alcublas, Vallada, Millares i L’Énova, així com en les mancomunitats de La Canal de Navarrés i de l'Alt Túria. A més, també finançarà un certificat en tècniques d'emprenedoria innovadora en entorns rurals.

En un acte celebrat el 21 de juliol en el Saló de Plens de la Diputació de València, l'alumnat participant en UVemprén Rural ha presentat de manera telemàtica els seus projectes emprenedors al diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació de València, Ramiro Rivera, i a la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, M. Adela Valero, que ha destacat que UVemprén Rural «és un programa de pràctiques d'emprenedoria pionera en el panorama universitari espanyol, ja que afig a la realització de les mateixes la capacitació en tècniques i eines d'emprenedoria aplicades a entorns rurals. Tot això, amb la finalitat d'acompanyar a l'estudiantat en el desenvolupament inicial dels seus projectes empresarials».

Els projectes d'aquest programa estan orientats a l'emprenedoria social i inclusiva i proposen innovacions en matèries diverses entre les quals cal ressenyar la piscicultura, la botànica, la producció sostenible d'oli d'oliva i d'ametla, la inserció de persones en risc d'exclusió a través de formats cooperatius, el turisme sostenible i l'agricultura ecològica.

Des de la Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació de València, el diputat Ramiro Rivera ha valorat positivament la iniciativa, «que permet atraure talent universitari als municipis més xicotets de la província per a madurar projectes de negoci rural que puguen contribuir a fixar o atraure població a territoris d'interior».