UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València celebra la III Jornada d'Emprenedoria Inclusiva

  • October 26th, 2020
Image de la noticia

Hui 26 d'octubre s'ha celebrat, en modalitat en línia, la tercera edició de la Jornada d'Emprenedoria Inclusiva del Campus de l'Emprenedoria Innovadora 5UCV, en la qual per primera vegada ha exercit com a amfitriona la Universitat de València.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius i la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén), ha acollit aquest matí la tercera edició de la Jornada d'Emprenedoria Inclusiva del Campus de l'Emprenedoria Innovadora 5UCV, en la qual s'han conegut de primera mà les experiències d'emprenedors, empreses i entitats.

Aquestes jornades tenen l'objectiu de convertir-se en un fòrum de trobada entre administracions públiques, universitats, empreses, entitats del moviment associatiu i persones amb discapacitat en el qual, sota el format de Diàlegs i Experiències Pràctiques d'Emprenedoria i Ocupació Inclusiva, es debat entorn d'accions positives i qüestions relacionades amb l'ocupació i l'emprenedoria del col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

El programa de l'esdeveniment ha sigut inaugurat per Mª Vicenta Mestre Escrivá, rectora magnífica de la Universitat de València; M. Adela Valero Aleixandre, vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius; i Teresa García Muñoz, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana. La conferència inaugural, titulada “Por Talento Emprende”, ha sigut impartida per Sabina Lobato, directora de Formació, Ocupació, Operacions i Transformació en Fundación ONCE i Directora General en Inserta Empleo. Amb més de 20 anys d'experiència en el sector de la discapacitat, al llarg de la seua carrera ha promogut i posat en marxa nombrosos projectes d'èxit relacionats amb la formació i l'ús de persones amb discapacitat. A més, ha sigut la principal promotora de ODISMET, un Observatori que ofereix estadístiques actualitzades sobre la situació de les persones amb discapacitat a Espanya en relació amb el mercat laboral, amb el suport de l'INE i del Govern d'Espanya, i és consellera del Consell Superior d'Estadística i Vicepresidenta de l’European Platform for Rehabilitation (EPR), xarxa europea de prestadors de serveis a persones amb discapacitat. Sabina Lobato ha desgranat els principals programes i projectes dels quals disposa Fundació ONCE per a ajudar a la integració de les persones amb alguna mena de discapacitat.

A continuació, han tingut lloc els diàlegs d'emprenedoria i ocupació inclusiva 5UCV, amb representants de les universitats públiques valencianes. En primer lloc ha intervingut, en representació de la Universitat Jaume I de Castelló, Juan Doménech Mansilla, seguit de Marina García Planelles, de la Universitat d'Alacant; Jorge Sancho Muñoz, graduat en Enginyeria Aeroespacial a la Universitat Politècnica de València; Diego Soliveres, diplomat de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i, finalment, ha tancat la ronda d'intervencions Miguel Cortell, en representació de la Universitat de València. Tots ells han aportat de primera mà la seua experiència com a emprenedors en camps molt diferents, que van des de l'arquitectura, l'edició literària o l'enginyeria aeroespacial fins a la indústria del calçat o la fisioteràpia, i han respost a les preguntes del públic assistent en referència a les dificultats, reptes i ajudes amb les quals s'han trobat a l'hora de tirar avant els seus projectes.