UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València i la Generalitat Valenciana #LLAMP 5UCV destinen 1.800 € en premis per al programa de reptes d'emprenedoria corporativa Gennera, que compta amb la col·laboració de Grupo Alacant i MAPFRE

  • September 23rd, 2023
Gennera 2023

El Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València convoca aquest programa formatiu dissenyat per la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) en col·laboració amb dues importants empreses del teixit productiu: MAPFRE i Grupo Alacant.

L'objectiu del programa és que l'estudiantat desenvolupe les competències professionals i emprenedores necessàries per a resoldre els reptes d'innovació reals que els presenten les empreses col·laboradores, mostrant el seu talent per a l'emprenedoria en l'àmbit corporatiu.

Aquesta iniciativa està patrocinada per la resolució de subvenció nominativa de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, per la qual es realitzen les actuacions de LLAMP 5UCV Campus de l'Emprenedoria Innovadora i sostenible. També compta amb el suport del Campus de l'emprenedoria UVemprén - Santander Universidades i està dirigida a estudiantat de grau, màster i doctorat de la Universitat de València matriculat en el curs 2023-2024.

Les persones que completen el programa amb èxit rebran un certificat acreditatiu de la formació rebuda, optaran a un premi de 300 € per a les persones integrants dels equips guanyadors de cadascun dels reptes i se'ls podrà reconèixer en el seu expedient acadèmic fins a 2 crèdits ECTS de participació universitària. El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 9 d'octubre de 2023.

La Universitat de València, a través de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, obri la convocatòria d'UVemprén Gennera, el programa de formació en intraprenedoria en el qual les persones participants poden aprendre a resoldre reptes reals de l'àmbit empresarial.

Aquest programa es realitza en col·laboració amb algunes de les empreses més importants de l'ecosistema empresarial de la Comunitat Valenciana, com és el cas de MAPFRE i el Grupo Alacant. A més, compta amb el patrocini de LLAMP 5UCV Campus de l'Emprenedoria Innovadora de la Generalitat Valenciana i de Santander Universidades en el marc del Campus UVemprén-Santander Universidades.

Grupo Alacant és un grup empresarial dedicat a la fabricació i distribució de tota mena de gelats va ser fundat l'any 1972 per un grup de 35 mestres heladeros que van decidir unir-se per a crear junts les millors receptes. Actualment el grup disposa de quatre fàbriques amb 27 línies de producció, que compten amb avançada tecnologia i una capacitat per a fabricar 135 milions de litres a l'any. Gelats Alacant, Antiu Xixona, For You free From, Royne Special Line i Somosierra són les marques a través de les quals arriben al mercat. Són líders a Espanya i els principals retailers europeus estan entre els seus clients. Facturen més de 220 milions d'euros a l'any i el seu equip està format per més de 550 persones.

Ens planteja aquest repte: Com millorar la comunicació interna en l'empresa? Quines són les propostes o mesures a implantar que l'alumnat creu que els farien millorar la comunicació i així millorar el seu sentit de pertinença al grup, motivació i orgull de pertinença al Grup?

Per part seua, MAPFRE és l'asseguradora espanyola de referència del mercat espanyol des de fa dècades i amb presència en els cinc continents, més de 31.200 empleats de quasi 90 nacionalitats donen servei als prop de 30 milions de persones a tot el món que confien en ells. Compta a Espanya amb més de 6,5 milions de clients, prop de 11.000 empleats i la xarxa de distribució més àmplia de l'assegurança, amb al voltant de 3.000 oficines. A més, manté acords de distribució amb diferents entitats financeres, la qual cosa li permet comercialitzar els seus productes a través de les oficines d'aquestes entitats.

Un nou ordre digital, nous perfils de joves potencialment clients amb les seues noves necessitats, canals de distribució, estratègies de mercat, acostament a clients i la seua fidelització, tot això els fa plantejar un repte de present: com han de ser els joves empresaris i empresàries de la mediació asseguradora i financera, i les oportunitats que se'ls generen.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al dia 9 d'octubre, i la convocatòria ja s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Tota la informació i les bases de la convocatòria es poden trobar en aquest enllaç.