UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Innotools: Escenaris de Canvi

L'estudi de l'entorn o mitjà extern és un element determinant per a la formulació d'estratègies a seguir a l'hora de plantejar el negoci o planificar la seua evolució. La pertinència i qualitat de la informació ambiental es torna una necessitat urgent perquè les idees siguen més competitives en el mercat.
Mitjançant aquesta senzilla eina et proposem pronosticar l'entorn i desenvolupar projeccions possibles sobre l'abast i velocitat dels canvis del mitjà. Pots comparar els avantatges i inconvenients de tres hipotètics escenaris d'aplicació per a la teua idea. Considerar-los i comparar-los t'ajudarà a ser més creatius a l'hora d'anticipar el futur a través de la imaginació d'amenaces i oportunitats futures.
Sota aquestes consideracions, aquesta eina d'escenaris pot ser utilitat en les idees de negoci l'entorn del qual és procliu a canvis fonamentals o sobtats, o en els quals l'anticipació de tals canvis resulta d'importància estratègica. D'allí deriva la seua importància com a tècnica emmarcada dins de la predicció social que és aplicada cada vegada per un major contingent de negocis o sectors del món.