University of Valencia logo Logo Department of Astronomy and Astrophysics Logo del portal

Conferència premsa equip EHT

  • April 5th, 2019
Imatge conferència EHT

El proper dimecres, dia 10 d'abril, a les 15 hores, tindrà lloc una

Conferència de premsa de l'equip internacional de l'Event Horizon

Telescope. A Madrid intervindran membres espanyols de l'equip, tots col·laboradors i/o membres de grups de recerca del Departament d'Astronomia i Astrofísica i l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València.

 

 

 

La orientación del disco de acreción, ya sea boca abajo (dos paneles a la izquierda) o de borde (dos paneles a la derecha), puede alterar enormemente la forma en que nos aparece el agujero negro. ('HACIA EL HORIZONTE DE EVENTOS - EL AGUJERO NEGRO SUPERMASIVO EN EL CENTRO GALÁCTICO', CLASE. QUANTUM GRAV., FALCKE & MARKOFF (2013))

 

El proper dimecres, dia 10 d'abril, a les 15 hores, tindrà lloc una Conferència de premsa de l'equip internacional de l'Event Horizon Telescope (EHT, https://eventhorizontelescope.org/) en què aquesta col·laboració anunciarà un resultat que sembla ser de gran impacte, pel ressò que se'n farà, amb 6 rodes de premsa principals des de Washington DC, Brussel·les, Santiago de Xile, Xangai, Taipei i Tòquio.

A Madrid intervindran membres espanyols de l'equip, tots col·laboradors i/o membres de grups de recerca del Departament d'Astronomia i Astrofísica i l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València.

Recordem que (EHT) va ser dissenyat amb la fi d'obtenir la imatge més detallada possible d'allò que es coneix com l'ombra d'un forat negre supermassiu, formada per la curvatura dels raigs de llum del plasma radiant que envolta aquests objectes al centre de les galàxies.

En particular, la col·laboració es va fixar com objectius el forat negre del centre de la Via Làctia, Sagitari A* (https://en.wikipedia.org/wiki/Sagittarius_A*), i el del nucli actiu de la radiogalàxia M87  (https://en.wikipedia.org/wiki/Messier_87).

Donada la presumible rellevància del resultat, vos convidem des del Deganat de la Facultat i des del Departament d'Astronomia i Astrofísica a seguir la roda de premsa en directe al Saló de Graus Lise Meitner.
Obrirem les portes del Saló a les 14:50.

En acabar la roda de premsa obrirem un torn de preguntes dels assistents per als representants del Dept. d'Astronomia i Astrofísica que hi puguen estar presents.

 

 

Images: