càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries celebra una Jornada en la UJI centrada en les oportunitats laborals per als joves en l'àmbit de les cooperatives

  • 20 d’octubre de 2020
Image de la noticia

El passat 19 d'octubre, la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València va realitzar una Jornada en línia sobre Cooperatives Agroalimentàries a la Universitat Jaume I de Castelló. L'objectiu d'aquesta trobada era donar a conéixer a l'estudiantat de la universitat l'àmbit de les cooperatives agroalimentàries i les eixides laborals que ofereixen.

Per a la inauguració de la sessió es va comptar amb Mª Jesús Muñoz, catedràtica d'Economia Financera i Comptabilitat de la UJI. A continuació, la directora de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries, Mª Pilar Alguacil, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, va realitzar una presentació de la Càtedra.

Seguidament, Tomás Rojas Pacheco, director de l'àrea de Financer, Tributari i Gestió Interna de Cooperativas Agro-alimentarias de España, va fer una exposició sobre què són les cooperatives. Així mateix, va exposar dades econòmiques sobre les cooperatives agroalimentàries com la quantitat d'ocupació que produeixen, les xifres de negoci, les oportunitats laborals en les cooperatives, etc. D'altra banda, també va ressaltar les dificultats que presenten les cooperatives agroalimentàries hui dia, entre elles un mercat altament competitiu o la dispersió normativa de les lleis referides a les cooperatives.

Per a finalitzar la sessió, Tomás Rojas va animar als alumnes i alumnes a fer un treball de fi de grau o de màster sobre cooperatives agroalimentàries i que ho presenten al premi anual al millor TFG, TFM o Tesi que convoca la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la UV.