càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC es reuneix amb el Jutge Degà i Fiscals de Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals de València

  • 18 de juny de 2018
reunion deblanc

Primera reunió entre el Jutge Degà, els Fiscals de Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals i els membres de la Càtedra DEBLANC. 

El Dr. José Manuel Pavía, director de la Càtedra, va exposar els objectius del Conveni aconseguit entre la Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

La reunió va servir com a una presa de contacte inicial per tal d'establir els camps de col·laboració entre ambdues parts. La primera qüestió que es va tractar va ser informar sobre les tasques de formació de la càtedra, de les quals jutges i fiscals seran destinataris prioritaris. 

A més es va parlar de la formació en matèries que comencen a ser habituals en els delictes econòmics, com ara la utilització de grans volums de dades, visualització i anàlisi de les mateixes, generació d'hipòtesis de treball sobre la base de la informació disponible, utilització de l'aprenentatge automàtic per a la detecció de patrons, etc.

També es va tractar com aplicar aquestes noves tecnologies al treball diari d'aquests professionals. Com a conseqüència s'haurà de seguir estudiant les formes més adequades per a la seua implementació. Cal pensar que els delinqüents són molt creatius en la comissió dels seus delictes i, per tant, s'hauran d'establir metodologies de treball i protocols d'actuació que permeten aplicar de forma correcta tots aquests recursos.

La Càtedra DEBLANC va posar a la disposició dels presents els coneixements i recursos disponibles perquè puguen realitzar d'una manera més eficaç el seu treball.