càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra MESVAL celebra un diàleg sobre digitalització i biotecnologia

  • 18 de novembre de 2020
Cartell del webinar

La digitalització i la biotecnologia com a elements propulsors de la innovació a València, van ser els eixos principals del webinar “Reptes de la innovació a València”, celebrat el passat 17 de novembre.

Javier Mateo, Director General d'Emprenedoria – Subdirector de València Activa; Sabrina Femenía, Directora de Biohub VLC; i, Francesc de Paula Pons, Director de projectes en INNSOMNIA, van participar en aquest nou diàleg moderat per Isidre March, Director del Màster Universitari en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores (Màster EI).

Javier Mateo, Subdirector de València Activa, va destacar l'avanç de València en els últims anys a nivell d'innovació. En aquest sentit, Mateo va convidar als estudiants assistents, la majoria del Màster EI, al fet que coneguen i s'involucren en l'ecosistema innovador de la nostra ciutat, caracteritzat pel seu dinamisme i oberturisme. A més, Javier va voler posar en valor les accions promogudes des de València Activa, les quals són un suport vital per a fer més competitiva la nostra ciutat a través de la digitalització i la sostenibilitat.

Per part seua, Francesc de Paula, va remarcar que València s'ha convertit en un hub de digitalització i tecnologia. Amb una clara aposta pel plantejament d'Innovació oberta, des de Innsomnia promouen la co-creació de solucions tecnològiques vinculades a l'àmbit de la digitalització per part d'una àmplia xarxa de start-ups en resposta a reptes que llancen companyies “corporate”. D'aquesta forma, es generen sinergies que beneficien mútuament a start-ups i companyies consolidades i contribueixen a elevar el potencial innovador de l'ecosistema emprenedor valencià.

Finalment, Sabrina Femenía, Directora de Biohub VLC, va exposar les activitats i expectatives que envolten a aquest projecte la inauguració del qual està prevista per al primer semestre de 2021. Situat a l'entorn de la Marina de València es marca un horitzó temporal a llarg termini i naix amb la vocació de contribuir a consolidar el clúster d'innovació i biotech a la regió. A més, Femenía va destacar que un dels principals propòsits de Biohub VLC és “convertir-se en una peça essencial i imprescindible en la cadena de valor”. El Biohub actuarà com a agent connector i promotor de sinergies i la seua acció es dirigirà fonamentalment cap al segment d'empreses bio en fase de creixement o “scale up”.