càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Würth EMC publica un article de recerca sobre nous materials absorbents d'interferències electromagnètiques

  • 19 de setembre de 2018
Image de la noticia

La càtedra Würth EMC de la Universitat de València ha publicat recentment un article de recerca relacionat amb la caracterització de Flexible Absorbir Sheets (FAS), unes làmines que permeten absorbir interferències electromagnètiques d'alta freqüència. Aquestes làmines poden fabricar-se emprant diferents tipus de materials depenent el tipus de soroll electromagnètic que es desitge reduir. L'article publicat posseeix per títol "Transmission Attenuation Power Ràtio Analysis of Flexible Electromagnetic Absorbir Sheets Combined with a Metall Layer" i ha sigut publicat en la revista Materials que es troba indexada en el Journal Citation Reports (JCR).

Aquesta publicació reflecteix la transferència del treball realitzat durant els últims mesos tant pels professors i investigadors del Grup de Recerca de Disseny de Sistemes Digitals i de Comunicacions del Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat de València, com pels Enginyers de l'empresa Würth Elektronik. D'aquesta manera, es manifesta un dels principals pilars de la Càtedra Würth EMC, dirigida pel Professor José Torres, com és la recerca, ja que tant des de la institució acadèmica com des de l'empresa tecnològica es pretén apostar per la caracterització i estudi de noves solucions destinades al filtratge de soroll electromagnètic.

Els resultats publicats se centren en la caracterització de diferents composicions de materials absorbents de soroll electromagnètic. En aquest sentit, es proposen diferents metodologies de caracterització que pretenen mostrar la capacitat d'aquests materials per a reduir interferències electromagnètiques en dispositius electrònics que compten amb un espai molt reduït o amb necessitats especials en termes de forma, grandària, flexibilitat… Aquestes solucions representen una solució innovadora d'apantallament electromagnètic (shielding), ja que, mitjançant la combinació de diferents materials, permeten eliminar o reduir les interferències en espectres freqüencials concrets. Concretament, el manuscrit publicat se centra en l'anàlisi de FAS de diferents característiques magnètiques i la seua combinació amb làmines de metall per al filtratge de soroll electromagnètic conduït.

Atés que la revista Materials és Open Access, l'article complet pot consultar-se en el següent enllaç.