càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Les I Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals de la Càtedra DEBLANC finalitzen amb una aproximació metodològica a aquests delictes i els desafiaments als quals s'enfronten els que els persegueixen

  • 16 de novembre de 2018
Image de la noticia

L'edifici Rectorat de la Universitat de València acull fins avui aquest simposi amb el qual la Càtedra DEBLANC pretén crear un espai de discussió i posada en comú sobre l'estudi i la prevenció dels delictes econòmics i el blanqueig de capitals. L'objectiu és configurar un fòrum públic entre els màxims responsables de les principals institucions judicials que es puga convertir en referent en l'àmbit nacional sobre les noves metodologies de prevenció i lluita contra aquest tipus de delictes. A la clausura assistiran la Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques Gabriela Bravo Sanestanislao; la Vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València Elena Martínez García; i el Director de la Càtedra DEBLANC José Manuel Pavía Miralles.

S'han programat per a avui dues conferències protagonitzades per Joaquín Castelló, Periodista Coordinador de la Unitat de Dades de LaSexta, i Covadonga Mallada Fernández, Consultora de l'Institut Max Planck de Friburg i Professora Doctora de la Universitat de Valladolid. El primer fa una xerrada sobre els Papers de Panamà, la filtració periodística més gran de la Història que va revelar l'ocultament de propietats d'empreses, actius financers, guanys i evasió tributària de caps d'estat i de govern, capdavanters de la política mundial, persones políticament exposades i personalitats de les finances, negocis, esports i art. La segona aborda els nous reptes de la lluita contra el blanqueig de capitals en una ponència homònima.

Amés, la taula redona “Una aproximació metodològica als delictes econòmics i al blanqueig de capitals” debat sobre les noves formes i tractaments en aquest tipus de delictes, a càrrec de Juan Miguel del Cid Gómez, Catedràtic del Departament d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Granada; María Ángeles Pérez Cebadera, Professora Titular de Dret Processal en la Universitat Jaume I i Magistrada Suplent de l'Audiència Provincial de Castelló; i Isidoro Blanco Cordero, Catedràtic de Dret Penal de la Universitat d'Alacant.

La Càtedra Universitària d'aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d'aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals DEBLANC sorgeix del conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana. El seu principal objectiu és assistir tècnicament a jutges i fiscals de la Comunitat Valenciana en la lluita contra els delictes financer-econòmics i de blanqueig de capitals o de corrupció.

El programa complet en aquest enllaç.

Més información gràfica en aquest enllaç.