càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

PRESENTACIÓ

El professor Josep Lluís Blasco Estelles va tenir una trajectòria intel·lectual i cívica ben coneguda al si de la nostra Universitat i de la societat valenciana. La seua obra filosòfica i la seua participació universitària i ciutadana fan d’ell una personalitat singular, algú que excel·lia en el seu àmbit.

Al març de 2005 es va constituir la Càtedra, la missió de la qual és servir com a fòrum on les dues màximes vocacions de Josep Lluís Blasco, la vocació filosòfica i la vocació cívica i ciutadana, trobaren un espai de confluència. Es tracta d’acostar la filosofia als ciutadans, tot sotmetent els problemes socials més actuals a la reflexió a la societat.

Des de la seua creació fins 2017, la Càtedra de Filosofia i Ciutadania ha organitzat tant congressos i tallers orientats a la investigació com a taules rodones, jornades i cicles de conferències orientats a la reflexió ciutadana. A partir de 2018, la Càtedra se centrarà en la creació d'eines online per la difusió de la filosofia i la reflexió ciutadana, com ara la traducció al català de les entrades de l'Enciclopedia de Filosofia de la Sociedad Española de Filosofía Analítica (SEFA) i la creació d'un fòrum de debat per la creació de un diccionari filosòfic anglès-català-castellà.