Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

25 de novembre: Dia Internacional per a l'Eradicació contra la Violència de Gènere.

  • 20 de novembre de 2019
25N

Per l'eradicació de totes les violències contra les dones.

-   Violència física i psicològica a l'entorn de la parella

-   Violència econòmica quan no es realitza el pagament de la manutenció de la descendència

-   Violència de gènere i sexual en l'entorn laboral

-   Violència masclista en els espais d'oci i de festa: volem eixir soles, sense por; volem tornar a casa sanes i estàlvies.

-   Violència institucional, que fa recaure sobre les dones el pes dels serveis que deixa de prestar per a l’enriquiment d'empreses privades

-   Violència en els mitjans de comunicació, que assenyalen les dones com a responsables pels seus actes dels maltractaments que reben

-   Violència judicial, que fa prevaldre el dret dels homes sobre el de menors, usant a les criatures com a ostatges amb els quals maltractar les seues mares.

-   Dobles i triples violències en situacions de guerra i desemparament, on la prostitució i la violació són eines de control sobre les poblacions i les famílies.

-   Violències colonials de les dones discriminades pel seu origen o raça

-   Violències patriarcals que imposen l’heterosexualitat com a norma i discriminen i violenten els qui gosen desmarcar-se o han nascut diferents.

Perquè la violència contra les dones té múltiples cares i una única arrel: la desigualtat entre homes i dones.

Per l'eradicació de totes les violències, per l'eradicació de la desigualtat entre les persones, acudeix als actes convocats.

Punxa ací per a llegir el manifest.

Punxa ací per a conèixer la xifra de feminicides.

Imatges: