Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

Concentracions antirepressives a la Ciutat de la (In)Justicia de València

  • 8 de setembre de 2022
Image de la noticia

Durant les vagues feministes del 8 de març del 2018 i 2019, els governs del PP i del PSOE van sancionar a nombroses dones en diversos territoris de l'estat espanyol.

A València, estan oberts nombrosos processos que van cursar la via administrativa, en aplicació de la Llei Mordassa i hi ha hagut que recórrer-los per via judicial, donada la falta de voluntat de reconèixer l'absoluta improcedència de les multes imposades, per part de les autodenominades feministes delegades del Govern del PSOE.

Des del principi l'Assemblea Feminista de València porta endavant una campanya de denúncia davant la repressió i de suport a les dones sancionades, a través de comunicats, concentracions, recollida de diners per a pagar les multes, arribat el cas, i les despeses judicials, tancaments...

Per descomptat, en cadascun dels 9 judicis celebrats fins ara, derivats de les multes imposades en la vaga del 2018, s'han dut a terme concentracions a la ciutat de la justícia per fer costat a les companyes que estaven sent jutjades.

I malgrat l'aplicació, per molts jutjats, de la presumpció de veracitat en les declaracions de la policia, s'han guanyat 6 dels nou judicis celebrats, fet que demostra la inconsistència de les acusacions imputades.

Comencen aquest mes els judicis a 6 companyes – dues d'elles militants de CGT de la Universitat de València- per les multes imposades en 2019. Us fem arribar les convocatòries de les concentracions que tindran lloc els dies 12 i 15 de setembre .