Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

La lliçó de l'estudiantat

  • 16 de maig de 2024
Image de la noticia

La qualitat de la democràcia de les nostres societats s'expressa en la salut democràtica de les seues universitats públiques. Davant les patologies neoliberals que converteixen les universitats en empreses, els seus cossos docents en capatassos de la formació i comercials del talent en la investigació, i el seu estudiantat en clientela emprenedora que, com en l'anunci: 'No son tontos'; la salut democràtica de les nostres universitats s'expressa en la seua responsabilitat amb el món en què viuen. S'expressa a través del coneixement, la investigació i l'acció en el compromís moral amb els valors que permeten que el nostre món siga habitable: la pau, l'equitat i el respecte sagrat a les diferències.

El genocidi de la població palestina a Gaza ens està mostrant la il·limitada crueltat de l'actual sistema capitalista, davant la magnitud d'aquesta barbàrie no hi caben mitges tintes. És necessària la condemna absoluta dels seus promotors, el govern israelià i de tots els seus còmplices ja siguen els governs que el justifiquen, els fabricants d'armes, les empreses que els financen o els tertulians, universitaris o no, que el legitimen.

L’estudiantat universitari valencià va ser el primer a recordar-nos que de totes les lliçons que podem aprendre l'única que ens retorna la dignitat consisteix a combatre aquesta barbàrie. Quan la societat adulta es mira en el mirall de la seua acampada recupera la seva millor condició ciutadana. Les autoritats de la Universitat de València han d'acompanyar el seu estudiantat, han d'estar a l'alçada de la seua responsabilitat històrica, qualsevol error en aquesta direcció seria imperdonable. La resta de la comunitat universitària hem d'anar a repassar aquesta lliçó a la seua acampada, a aquestes escoles de coneixement i hospitalitat que en aquest mes de maig estan florint per tot el món.

La solidaritat és la tendresa dels pobles. Stop al genocidi.

Visca Palestina Lliure.

Firmen: 

  • José Manuel Rodríguez-Victoriano
  • ⁠Rafael Xambó
  • Joan Torres-Palomares
  • ⁠Arantxa Grau i Muñoz