University of Valencia logo Logo Trade Union Section - Confederation for Labour in the Valencian Country Logo del portal

El problema no és el clima ... el problema és el capitalisme. Actes i convocatòries.

  • September 25th, 2019
cartell

27 de setembre, 18:00 hores, Plaça de la Mare de Déu

En nom del "progrés" i el creixement sense límits, s'ha instaurat a tot el planeta, de manera global, una manera de vida incompatible amb la vida mateixa,  ja que no respecta ni els límits físics ni els equilibris naturals.

Les grans corporacions globals que el capitalisme va constituir des de fa  moltes dècades: OMC, OCDE, BM, FMI, G-8, G-20, etc., van servir i serveixen exclusivament per assegurar un model de comerç, un model d'explotació i un model de  producció i distribució de mercaderies, que asseguren una taxa de guany per a les persones poderoses i riques d'aquest planeta i mai per satisfer les necessitats humanes de la immensa majoria de la població mundial.

Interrompre la lògica del moviment "progressista", es fa necessari -no només urgent per l'anomenada "emergència climàtica" -, si el que volem és posar en valor la vida, el cos i el territori i deixar de buscar alternatives falses (capitalisme verd, transicions justes...), les quals no permetrà el capitalisme així com les que representa el ecofascisme: es garanteix la continuïtat de la vida de certs sectors, però s'expulsa a uns altres.

Les persones hem de canviar la lògica del "progrés" que no és sinó la lògica del capitalisme i per recompondre el metabolisme social, cal redistribuir de manera radical la riquesa, decréixer en les nostres maneres de produir i de consumir i posar les obligacions que tenim com a cos humà i com a espècie, en les cures de tot el cos social i l'espècie.

Es tracta d'alguna cosa més que la "lluita contra el canvi climàtic, que es porta des de la cimera de París o més recentment des del G8, per part dels governs del món, perquè deixe de ser només xerrameca i retòrica buida d'humanitat.

Acabar de manera radical amb l'acumulació i amb l'explotació, i fer-ho de manera global i col·lectiva, és l'única garantia de què la Vida puga tenir algun significat positiu.

CGT es troba a primera línia conjuntament amb milions de persones que aquest 27 Setembre eixiran als carrers del món per cridar i exigir als qui són els responsables del desastre global en què ens trobem, que n'hi ha prou, que el capitalisme i el seu model civilitzatori han de desaparèixer.

El futur és ara i és responsabilitat individual i col·lectiva que hi haja un demà, on els milers de milions d'éssers humans i espècies que habitem aquest planeta, puguem viure en equilibri i tenir una vida digna de ser viscuda.

Consulta totes les convocatòries al següent mapa:

Pots descarregar els materials des d'ací:

http: //cgt.org.es/%E2%80%9Cel-problema-no-es-el-clima%E2%80%A6-el-proble ...

Images: