Imatge cartell manifestacio 1 maig

1r de Maig 2018

26/04/18

CGT-PV : En defensa dels drets i llibertats de la classe treballadora

[Read more]

cartel manifestacio 22 març

22-m: Mobilitzacions per unes pensions dignes, contra les pensions de misèria

21/03/18

La Coordinadora estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions organitza protestes en tot l’Estat el 17 de març. A València, una manifestació tindrà lloc el 22 de març. La Confederació s’adhereix a les convocatòries.

[Read more]

Vaga 8 març

CGT-PV, Intersindical Valenciana i CNT formalitzen la Vaga General de 24h per al 8 de Març al País Valencià

16/02/18

Dimarts 13 de febrer, recolzats per col·lectius de dones del País Valencià, els tres sindicats es presentaren en la Direcció General de Treball per a enregistrar la convocatòria de vaga de 24 hores que tindrà lloc el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

[Read more]

Dona pintant grafiti tots a la vaga

# 8 de març 2018: CAP A LA VAGA FEMINISTA

02/02/18

El conjunt del Moviment Feminista ha fet pública la convocatòria oficial de VAGA GENERAL FEMINISTA per al proper 8 de març. Aquesta iniciativa es suma a la campanya de la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes de diferents països del món. La CGT ens posicionem al costat de les dones. Us convoquem per paralitzar tota la societat des de quatre àmbits: llars, consum, estudis i treballs de tot tipus. Fem una crida a tota la comunitat universitària perquè secunde la vaga el 8 de març. “SENSE NOSALTRES NI ES PRODUEIX NI ES REPRODUEIX”

[Read more]

Un estudi de la Universitat de València mostra com el Pla Bolonya i el Decret Wert han empitjorat significativament les condicions de treball del professorat.

 

Nota de premsa de la Secció Sindical de CGT-UV

 


La Secció Sindical de CGT en la Universitat de València assenyala la importància de la investigació duta a terme des del Departament de Sociologia i Antropologia Social, per Juan Antonio Santos Ortega, David Muñoz Rodríguez i María Manuela Poveda Rosa, a final de 2015. Sota el títol “En cos i ànima: intensificació i precarietat en les condicions de treball del professorat universitari”, l'estudi analitza les conseqüències de la implementació del Pla Bolonya i l'aplicació del Decret Wert en el professorat d'aquesta universitat, i desgrana quins són els “canvis profunds en les condicions de treball” sobre els quals els sectors més crítics de les universitats van alertar en el seu moment. La CGT destaca que per a quasi un 30% del professorat, que veu ampliada la seua docència a 29 crèdits, la intensificació de treball dificulta la salut laboral i la qualitat docent.


Les dades d'un estudi recent, elaborat per un grup de recerca del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV i publicat en el número 32 de la revista Arxius de Ciències Socials, mostren que per a quasi un 30% del professorat, que veu ampliada la seua docència a 29 crèdits, la intensificació del treball dificulta la salut laboral i la qualitat docent. L'empitjorament es produeix en totes les esferes que ha inclòs el qüestionari utilitzat en l'enquesta realitzada en la Facultat de Ciències Socials: conciliació vida personal-vida laboral, relacions amb l'alumnat, relacions entre els companys i companyes, actituds cap a l'avaluació i cap a la promoció.

En totes aquestes esferes, subratlla la CGT, les dades “revelen un procés d'intensificació” en el qual un 84% del professorat manifesta que "es porten treball a casa i que no aconsegueixen desconnectar" o un 80% que pensa que "el treball afecta negativament a altres facetes de la seua vida personal i familiar". 

L'estudi mostra també actituds molt crítiques del professorat, actituds que la Secció Sindical de CGT ha constatat en la labor sindical quotidiana, entorn de l'avaluació: un 77% considera que caldria revisar els criteris respecte de la falta de mitjans per a la recerca o a l'empitjorament de les relacions amb l'alumnat -un 65% opina que el pas al sistema de Bolonya no ha sigut beneficiós- i amb els col·legues -un 54% pensa que la relació amb els companys s'ha tornat molt competitiva.

Totes les dades anteriors, així com moltes altres que s'arrepleguen en la investigació, apunten a un procés de precarització que pot provocar situacions de burnout i desmotivació en el treball. Les repercussions negatives d'aquestes tendències sobre la qualitat docent ja es perceben sobretot en els grups que més pressió pateixen, entre ells el professorat carregat amb més crèdits (29), que ha de donar el doble de docència que aquells catedràtics i professors titulars que han aconseguit una avaluació positiva en forma de sexennis de recerca. Aquesta avaluació -molt qüestionada- no té res a veure amb els mèrits docents, però no obstant açò permet als seus beneficiaris donar només 16 crèdits”. 

 

Enllaç a la revista: http://roderic.uv.es/handle/10550/49026

 

 


 

Concentració 10 de juny. Plataforma per l'Ensenyament Públic.

 

 

Concentracio 10 juny PeLa Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic es concentrarà divendres que ve 10 de juny davant la seu de la Delegació de Govern a València per a reiterar el seu rebuig a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) i a les retallades en educació, així com contra “la defensa enganyosa dels privilegis i tractes de favor cap a l'ensenyament concertat-privat”.


En un comunicat, la federació ha informat que durant la setmana vinent acompanyarà aquesta manifestació amb una sèrie d'accions en xarxes socials, on les comunitats educatives podran mostrar la seua reivindicació amb fotografies del lema, concentracions, adhesions al manifest o pancartes i cartells.
Sota el lema “Sí a la pública, no a la Lomce”, la Plataforma pretén amb aquestes iniciatives “continuar defensant i reivindicant l'escola pública, de qualitat i en valencià”, un principi pel qual ha subratllat que “s’ha lluitat des de fa molts anys contra la discriminació i l'atac que ha suposat el tracte de favor cap a la concertada-privada”.

Comunicat de premsa.

 

 


 

Manifestació 18 de Juny a Madrid. En Defensa d’Allò Públic. Autobusos CGT- València

 

 

La CGT crida a totes les persones, al Sindicalisme de classe alternatiu, a les Marees ciutadanes, a l@s estudiants, als col·lectius i moviments socials i a la classe treballadora en general, a participar en la Manifestació estatal que hem convocat per al dia 18 de Juny a Madrid, a les 12 hores, des de Cibeles fins a la Plaça d'Espanya, per a defensar els Serveis Públics, la qual cosa és Comú per a tots i totes, la qual cosa no podem deixar que es mercantilice perquè són serveis bàsics per a la vida de les persones.

Estem parlant de drets bàsics, essencials per a viure dignament: la Sanitat, l'Educació, l'Aigua, les Energies, les Pensions, les Cures, l'Habitatge, els Transports i les Comunicacions, la Cultura, les Prestacions per Desocupació, la cura del Medi ambient, la Neteja de les ciutats i la Conservació dels seus jardins i parcs, les Emergències, l'accés a la Justícia...

Llegir més.

 

EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

 

 


 

CGT denuncia incoació d'expedient disciplinari

 

CGT denuncia que la Universitat de València inicia expedient disciplinari a dues treballadores per a tapar les greus deficiències en matèria de salut laboral de la Secció d'Estabulació Animal i Quiròfans Experimentals de la UCIM (l'Animalari de la Facultat de Medicina).

Llegir mes.

 


 

Mesa Negociadora 17 de maig de 2016

 

Convocada Mesa Negociadora amb el següent ORDRE DEL DIA:

1.- Lectura i aprovació, si escau, de l’Acta  20-04-2016. Text.

2.- Reglament de selecció de personal investigador doctor de caràcter indefinit. Text de la proposta.

2.1.- Text aprovat per la Comissió d’Investigació en data 10/05/2016. Text de la proposta.

2.2.- Text aprovat per la Comissió de Professorat 21/04/2016. Text.

3.- Proposta d’acord per a l’aplicació, al personal de la Universitat de València, de l’adaptació progressiva a la jornada de treball ordinària, per a la reincorporació al servei efectiu a la finalització de tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. Text de la proposta.

4.- Reglament sobre assistència jurídica dels empleats públics al servei de la Universitat de València. 

 4.1.- Texto del 'Reglament sobre assientència jurídica dels empleats.

públics al  servei de la Universitat de València. Text de la proposta. Text.

4.2.- Informe de la Comissió d'estatuts. Text.

4.3.- Informe del Servicio Jurídico. Text.

4.4.- Propostes d'esmena al projecte de Reglament assistència jurídica CCOO. Text.

4.5.-  Reglament sobre assistència jurídica (proposta CCOO).

5.- Informe sobre millores d’adaptació dels complements retributius  a la prestació econòmica de la Seguretat Social. Text de la proposta.

6.- Torn obert de paraules

 


 

28-A, Jornada Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

 

Cartel Dia mundial de la seguretat i la salut en el treballDavant el 28-A, Jornada Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, la CGT denuncia que els accidents laborals van augmentar un 5,8% en 2015, la qual cosa representa el fracàs de les polítiques de prevenció de l'Administració i els pactes dels anomenats agents socials, per la precarització de contractes i condicions de treball.

Sense una estabilitat laboral i sense unes lleis que protegeixin al treballador enfront dels freqüents abusos dels seus patrons, és molt difícil que una persona amb ocupació precària (que actualment són el 92%  dels nous contractes) puga exigir que es compleixin en el seu entorn laboral les normes de seguretat o que es facilitan les peces de protecció personal.

La CGT vol recordar en aquesta jornada per la seguretat i la salut en l'àmbit laboral que els treballadors seguixen sotmesos a greus riscos de contreure malalties professionals; moltes de les quals no estan encara reconegudes com a tals, però l'origen de les quals té un clar detonant relacionat amb l'ambient i les condicions en què es desenvolupa el treball. En aquesta situació es troben moltes dolències cardiovasculars, digestives, mentals o respiratòries la relació de les quals amb la vida laboral no sempre és reconeguda per la seguretat social o els tribunals.

Article. d'Antonio Pérez Collado, Gabinet de Premsa del Secretariat Permanent de la CGT

Campanya L'AMIANT. EL GENOCIDI SILENCIAT

 


 

València: Jornades Anarcosindicalistes del 26 d’abril al 1r Maig

 

Aquest any tornem amb unes jornades pro-1r Maig a València, presentant dos documentals, un llibre i un concert, mural sindical inclòs.

Per tot això fem una crida a tota l’afiliació, simpatitzants i col·lectius socials que vulguin participar en els actes.

Com ja venim fent durant altres anys, la CGT es manifestés aquest 1r Maig a València al marge de les organitzacions sindicals majoritàries i de qualsevol organització política, amb un recorregut propi pels carrers de la ciutat valenciana. Ens tornarem a manifestar contra la precarietat laboral, la corrupció, i contra una crisi social que deixa a milions de persones sense recursos per viure dignament. Perquè som conscients que la solució als nostres problemes no es resoldrà en congressos o parlaments allunyats de la realitat.

CGT aposta per prendre el carrer, un cop més.

Al carrer a reconquerir Llibertats i Drets Visca el 1r Maig

Cartel Accions primer de Maig 2016

 

Dimarts 26- Projecció documental “El temps de les Cireres” i posterior debat 19:00 hores

Dimecres 27- Projecció documental “Economia Col·lectiva” i posterior debat 19:00 hores

Dijous 28- Presentació del llibre “Anarquisme i Política” A càrrec d’Emili Cortavitarte 19:00 hores

Divendres 29- Concert Pro 1r Maig Locals CGT 22:00 hores Entrada lliure.

1r Maig Manifestació Bloc roig i negre a les 12:00 hores Sant Agustí.

De dimarts a dijous a partir de les 9:00 hores es realitzarà un mural commemoratiu del primer de maig a la part posterior del sindicat. participativa

 

Tots els actes a la Biblioteca llibertària “Ferrer i Guardia” de CGT-València
Avd del cid 154 València 46080.

 

 

 


 

Presentació documental "Valentín, la otra transición"

Presentacio debat Valentin, la otra transición

La secció sindical de la CGT en la Universitat de València organitza l´estrena del documental "Valentín. La otra Transición", escrit i dirigit pel nostre company José Asensio.

L'acte consistirà en la projecció de la pel·lícula i en una presentació-debat.

 

DIA: Dijous 21 d'abril

HORA: 19 h.
LLOC: Saló d'Actes de la Facultat de Psicologia. Av. de Blasco Ibáñez 21.

La entrada és lliure fins a completar la sala.Tràiler

"Aborda un capítol tràgic i silenciat en la història del moviment obrer valencià dels anys de la Transició. El 25 de juny de 1979 va ser assassinat a mans de la Policia en el transcurs d’una pacífica i legal vaga de la colla de treballadors del Mercat d’Abastos, el jove de 20 anys afiliat a la CNT Valentín González Ramírez. Un fet que va commocionar a l’esquerra del País Valencià i que va suposar la major vaga general que es coneix en la ciutat".

 

 

 


 

Inscripció al Pla de Formació Continua 2016 adreçat a PAS i PDI

Ja està publicada la Convocatòria del Pla de Formació Continua per a l’any 2016 (RESOLUCIÓ de 23 de març de 2016, de la Direcció General de Funció Pública).

Inscripció del dia 8 d’abril a les 9 hores fins al 18 d’abril a les 14 hores. 

Per a més informació i inscripció podeu consultar la pàgina web:

http://www.uv.es/cfq/ 

 


 

"VACAPAS ESTIU 2016"
  • Presentació fins al 15 d'abril a les 14 hores.

  • Tota la informació sobre l'oferta, residències, el nº de places, les dates, i resta de detalls els podeu consultar a la web: http://sestud.uv.es/vacapas (usuari: vacapas, contrasenya: vacapas)

  • Recordeu l'obligació de pernoctar com a mínim 5 nits per a no ser sancionats.

  • La puntuació dels participants no es definitiva fins a la finlalització del termini, moment en què es recullen de PAS les dades de la situació laboral de cada sol·licitant.

logo vacapas

  

 


      

CArtel 8 de març 2016

 

 

 

 

 

 

 
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy