University of Valencia logo Logo UVcommunication Logo del portal

El catedràtic Enrique Ortí, premi de la RSEQ a l’‘Excel·lència Investigadora’

  • May 27th, 2014
Enrique_Ortí

Enrique Ortí Guillén, catedràtic de Química Física en la Universitat de València i investigador en l'Institut de Ciència Molecular (ICMol), ha sigut guardonat amb el Premi a l’Excel·lència Investigadora que atorga la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ). El guardó se li ha concedit per la seua qualitat i trajectòria investigadora dels últims cinc anys.

 El premi, acordat per unanimitat per la Junta de Govern de la RSEQ, es concedeix entre els prop de 4000 socis que destaquen en la seua activitat professional. Ortí, és un dels cinc guardonats amb el Premi a l'Excel·lència Investigadora 2014, que s'entregarà el pròxim 7 de novembre a Madrid.

Enrique Ortí és doctor en Química per la Universitat de València (1985) , on exercix de professor en el Departament de Química Física, i és investigador en la Unitat d'Investigació de Química Teòrica en l'ICMol. La seua línia d’investigació concerneix l’aplicació de la química quàntica al càlcul teòric de materials moleculars utilitzats en dispositius d'electrònica orgànica com ara díodes emissors de llum (OLEDs i LECs) i cèl·lules fotovoltaiques. La química quàntica permet una comprensió en profunditat de les propietats dels materials moleculars i dels processos electrònics i òptics que experimenten, la qual és necessària per a l'optimització de les prestacions del dispositiu. Ha publicat un total de 225 articles, situant el valor del seu índex h en 40. Actualment participa en diversos projectes d'investigació, entre els que destaca un projecte d'Excel·lència de la Generalitat Valenciana sobre ‘Dispositius Moleculars Emissors de Llum i Fotovoltaics’, del qual és l'Investigador Principal. 

La Real Societat Espanyola de Química és una associació fundada en 1903 sense ànim de lucre l'objecte de la qual és promoure, desenrotllar i divulgar la disciplina de la química