University of Valencia logo Logo Departament of Comparative Education and Education History Logo del portal

La tecnologia és a tot arreu! On és l'equilibri?

  • May 25th, 2023

El Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la Universitat de València coordina en col·laboració amb la fundació Rozwoju Osobistego de Polònia el projecte Erasmus+ La tecnologia és a tot arreu! On és l'equilibri?

Es tracta d'un projecte d'innovació que va nàixer amb l'objectiu de previndre la disminució del rendiment escolar derivat de l'abús de la tecnologia, en particular ordinadors i telèfons mòbils, desenvolupant un conjunt d'eines didàctiques (Toolkit) centrades en el desenvolupament (abans has dit desenvolupant) de les competències personals i socials i l'adquisició de coneixements sobre l'ús sostenible de la tecnologia. El projecte va dirigit al professorat, a l'alumnat de 6-9 anys (Espanya) i 10-14 anys (Polònia) i a les famílies. 
El projecte Tecnologia és a tot arreu! On és l'equilibri? preveu l'elaboració d'un Toolkit que comprén : un pla d'estudis en l'àmbit de la prevenció d'addiccions mitjançant el desenvolupament de competències personals i socials i l'adquisició de coneixements sobre l'ús sostenible de la tecnologia, un programa d'activitats per a les classes, un qüestionari per a mesurar l'ús de la tecnologia, un qüestionari per a mesurar el nivell d'habilitats socials i personals, un tutorial per al professorat i el tutorial per a les famílies. 
El programa d'activitats per a desenvolupar en les classes dels centres educatius quedarà dividit en tres mòduls. El primer, relacionat amb l'educació en l'ús sostenible de la tecnologia; un segon, centrat en l'entrenament en habilitats socials i personals; i un últim mòdul dirigit a l'ocupació del temps lliure de manera constructiva. 
Actualment el projecte es troba en la fase d'elaboració del Toolkit pilot i pròxima implementació de les activitats versió pilot amb la col·laboració de centres educatius. 
Aquest projecte conclou amb l'esdeveniment de presentació del Toolkit pilot a Espanya al setembre de 2023.

Publicació de resultats:

https://www.froprzystan.com/erasmus/technology-is-eveywhere-where-is-the-balance-spanish