Logo de la Universitat de València Logo Consell Social Logo del portal

.
.

L’escriptor Santiago Posteguillo i l’investigador Juan Ferré, entre els guardonats en la XXI edició dels Premis Universitat-Societat

  • 2 de novembre de 2016
Image de la noticia

L’escriptor Santiago Posteguillo, l’investigador Juan Ferré i el Col·legi Major Sant Joan de Ribera han sigut alguns dels guardonats en la XXI edició dels Premis Universitat-Societat.

Reconèixer la tasca que duen a terme estudiants, investigadors i docents de la Universitat de València, així com agrair a les entitats la seua col·laboració amb aquesta institució educativa, són els objectius d’aquests premis, que organitza el Consell Social de la Universitat de València.  Aquests guardons s’organitzen en quatre grans modalitats: Investigació i Desenvolupament, Trajectòria de Col·laboració Universitat de València, Alumni Plus i premis a l’Excel·lència Docent Consell Social.

Santiago Posteguillo, autor de destacables obres com ‘Africanus, el hijo del cónsul’, ‘Las legiones malditas’ i ‘La traición de Roma’, ha sigut premiat en la modalitat Alummi Plus, que reconeix l’excel·lència professional acadèmica de l’escriptor que va estudiar en la institució pública valenciana. Posteguillo és llicenciat i doctor europeu per la Universitat de València, i actualment professor a la Universitat Jaume I de Castelló.

El premi Investigació i Desenvolupament reconeix les accions i els projectes de col·laboració en R+D entre grups o equips de la Universitat de València i empreses, entitats o institucions, dels quals resulte l’establiment d’una relació de cooperació model. En aquest cas, l’investigador Juan Ferré Manzanero, del Departament de Genètica de la Universitat de València, és el guardonat per la seua col·laboració des de 2003 amb l’empresa Bayer Cropscience. La col·laboració s’ha centrat en la fabricació de pesticides i altres productes agroquímics per aconseguir bioinsecticides no agressius amb el medi ambient per al control de plagues.

El Col·legi Major Sant Joan de Ribera ha sigut la institució guardonada en la categoria Trajectòria de Col·laboració Universitat de València. Fundat l’any 1916, col·labora amb la Universitat de València des del seu inici, ara fa 100 anys. Hi han passat personalitats destacades en l’àmbit de la ciència, de les humanitats, de les arts i de la cultura. Així mateix, aquest organisme ha becat molts estudiants de la Universitat de València i ha allotjat professors visitants i estudiants de doctorat.

 

Destaquen l’aportació d’idees innovadores i l’excel·lència acadèmica

El premi Alumni Plus també va dirigit a reconèixer l’aportació d’idees i projectes innovadors dels estudiants en l’àmbit de la col·laboració universitat-societat. En aquesta edició, aquests guardons han recaigut en els estudiants Diana Paricio Andrés i Rubén Gregori Bou.

 

Finalment, els premis a l’Excel·lència Docent, promoguts pel Consell Social de la Universitat de València i la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, van dirigits a reconèixer la tasca docent del professorat de la institució pública educativa. Enguany han recaigut en els professors Leopoldo Forner (Departament d’Estomatologia), Mercedes Gumbau (Departament d’Anàlisi Econòmica), Francisco Javier Jiménez Fortea (Departament de Dret Administratiu i Dret Processal), Vicent Martínez (Departament d’Astronomia i Astrofísica) i María Dolores Mas (Departament de Dret Civil).

 

 

Més informació: http://www.uv.es/consellsocial