Logo de la Universitat de València Logo Consell Social Logo del portal

Declaració institucional de la Conferència de Consells Socials de les Universitats espanyoles.

  • 3 d’abril de 2020
Image de la noticia

La Conferència de Consells Socials demana reforçar la connexió de Ciència i Universitats amb el teixit productiu davant la crisi sanitària.

El Comité Executiu aprova una declaració institucional davant l'impacte del Covid-19

Madrid, 3 d'abril. La Conferència de Consells Socials (CCS) ha aprovat una declaració institucional davant l'impacte del Covid-19 a Espanya en la qual afirma que “només serem més forts i resistents si tenim més i millor ciència i un sector productiu més competitiu”.

La declaració també trasllada un missatge de pesar a aquells que han perdut sers estimats en aquestes setmanes, sobretot entre els membres dels Consells Socials i de la comunitat universitària, amb un record especial al Consell Social de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), el president de la qual José Folgado, va morir el passat dia 23. A més, reconeix “l'immens mèrit i generositat del nostre personal sanitari i d'altres col·lectius, com les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat”.

La CCS -que aglutina als Consells Socials de les universitats públiques i als consells i patronats d'universitats privades- valora positivament l'esforç de les universitats per a continuar la seua activitat docent i investigadora en un entorn de greus dificultats. A més, realitza una crida pública perquè, “quan vencem la pandèmia i afrontem la reconstrucció econòmica i social, donem major atenció a la ciència i a la investigació”. Com exposa el president de la Conferència, Antonio Abril Abadín, “l'actual crisi sanitària ha posat en relleu que ambdues no sols creen riquesa i benestar, sinó que a més salven vides humanes”.

La declaració també destaca el rellevant paper en aquesta crisi de la indústria i de les empreses davant la necessitat de produir béns i serveis sanitaris per a atendre els malalts i afirma que “la seua generositat representa una fita encomiable en la història del nostre país”.

Conclou que és important que siguem capaços de traure conclusions correctes d'aquesta crisi, per a ser més fortes i resistents i poder afrontar amb més garanties el futur. Això, assegura, requerirà una aposta per la ciència i la competitivitat del sector productiu, tot això en intima connexió amb la universitat com a productora de talent i coneixement, procurant la millora de la seua governança i finançament i la seua necessària vinculació amb l'empresa i el teixit productiu i social.

DECLARACIÓ