Logo de la Universitat de València Logo Departament de Direcció d'Empreses Logo del portal

Lectura Tesi Doctoral

  • 22 de maig de 2023
Sra. Melanie Grueso Gala

El proxim dimarts, 30 de maig de 2023 a les 12:00h, a la sala Ignacio Villalonga (1a Planta Facultat d'Economia)

realitzarà l'exposició de la seva tesi doctoral l'estudiant del programa Doctorat en Direcció d'Empreses Sra. Melanie Grueso Gala

Amb el títol:
Reputation, regulation, and corporate governance as determinants of the improvement of non-financial  Information (NFI) reporting.


Dirigida pel doctor Dr. César Camisón

El tribunal està format per:
President: Dr. Vicente Safón Cano (Universitat de València)
Secretari: Dra. Beatriz Forés Julián (Universitat Jaume I de Castelló)
Vocal: Dra. Irene Pereira (Instituto Politécnico de Lisboa)

Breu resum de la tesi:

Han passat molts anys des que la responsabilitat social corporativa (RSC) i els informes no financers despertaven interès en només unes quantes organitzacions. Avui dia són part de les principals prioritats de les companyies més importants del món. Els informes no financers han guanyat un gran protagonisme, no només per l'increment del nombre d'informes emesos o de la legislació, sinó també pel creixent interès entre els diferents stakeholders. Tot i que l'extensió i la qualitat dels informes no financers ha millorat molt, encara queda un llarg camí per fer, ja que aquests informes presenten una manca de maduresa comparats amb els informes financers. L'objectiu principal de la tesi és aprofundir i avançar el coneixement sobre els informes no financers i els determinants de la millora en termes de quantitat i qualitat. Com a factors determinants analitzem limpacte de la regulació, la reputació i algunes característiques del consell dadministració. La mostra inclou les companyies de l'Ibex35 en el període del 2015-2019. Per als estudis fem servir diferents metodologies: anàlisi bibliomètrica i tècniques d'anàlisi de dades de panell.