Logo de la Universitat de València Logo Departament de Direcció d'Empreses Logo del portal

El Departament

Història del Departament

El departament de Direcció d'empreses "Juan José Renau Piqueras" va tenir el seu origen en el Departament d'Economia de l'Empresa de la Universitat de València, departament que aglutinava els estudis sobre aquesta ciència.

La reforma legislativa realitzada en els anys 1983 i 1984 va provocar la creació de les àrees de coneixement en la Universitat Espanyola, propiciant que l'Economia de l'Empresa es fragmentara en tres àrees: Organització d'empreses, Comercialització i Investigació de Mercats i Economia Financera. Com a conseqüència d'aquests canvis, al juliol de 1986 es va crear un nou departament en la Universitat de València amb el nom de Direcció d'empreses (Administració i Màrqueting) que va aglutinar als professors de les àrees de Comercialització i Investigació de Mercats i Organització d'empreses, sent la Dra. Martina Menguzzato Boulard la seua primera directora.

El nou departament va iniciar un desenvolupament espectacular en els anys següents de la mà del Catedràtic d'Economia de l'Empresa, Dr. Juan José Renau Piqueras, qui va saber fomentar i sustentar la construcció de sòlids equips de professors i investigadors en ambdues àrees de coneixement.

Després de la seua defunció, en 1998, com a homenatge pòstum i permanent a la seua persona i com a reconeixement a la seua tasca realitzada, el departament va decidir canviar la seua denominació per la de Direcció d'empreses "Juan José Renau Piqueras", nom amb el qual se li identifica en l'actualitat.

El departament compta amb uns 60 professors a temps complet de l'àrea d'Organització d'empreses amb el suport d'uns 20 professors associats, experts professionals de l'àrea. Imparteix docència en 24 titulacions de grau de les Facultats d’Economia, Socials, Farmàcia, Biologia, Filologia, Traducció i Comunicació, Geografia i Història i en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València.

A més, ofereix diferents programes en tercer cicle, tant de Doctorat com de Postgrau. El Doctorat en Direcció d'Empreses és l'hereu natural del doctorat en Direcció d'Empreses: Estratègia i Organització, impartit des de 1989 i que ha gaudit de la distinció de l'Esment de Qualitat des del curs 2006/2007 fins a la seua extinció en el curs 2009/2010, sent substituït pel present programa.

El departament imparteix docència en uns 20 Màsters Universitaris Oficials i és l'òrgan responsable del Màster de Creació i Gestió d'empreses Innovadores, del Màster Universitari en Estratègia d'empresa i del Màster Universitari en Gestió de la Qualitat.

A més, a través de la Fundació Universitat-Empresa ofereix diversos Màsters, Diplomes i Certificats com a títols propis.

Les memòries de recerca del departament, disponibles en aquesta pàgina web, mostren el dinamisme investigador de l'equip humà del departament, que es trasllada a la societat mitjançant les publicacions, contractes i convenis amb organitzacions i empreses del nostre entorn.