Logo de la Universitat de València Logo Departament de Direcció d'Empreses Logo del portal

Finalitza la I Jornada sobre empreses sostenibles: El camí cap a la sostenibilitat 3.0

  • 2 de juny de 2023
I Jornada sobre empreses sostenibles

Durant la jornada comptem amb la presència de diferents directius i professionals d'empreses que van aportar una visió professional juntament amb la visió acadèmica del professorat del Departament.

La jornada va ser inaugurada per la Vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida saludable de la UV Pilar Serra, pel degà de la Facultat d'Economia Francisco Muñoz Murgui i pel responsable de l'àrea de clients de Caixa Popular, Àngel Enrique Gallart, entitat patrocinadora de la Jornada.
La primera taula rodona va ser moderada per Manuel Quílez, soci fundador de Coordina i professor associat del Departament de Direcció d'Empreses, que va fer una breu introducció respecte de la RSC, les empreses i la seva importància respecte a la sostenibilitat i els límits de la RSC entre les organitzacions. A més, va comptar amb la presència de Joan Ramon Sanchis, director del Departament de Direcció d'Empreses, que va explicar el procés a través del qual les empreses inicien la seva evolució cap a la sostenibilitat 3.0; i, per altra banda, Lorena García Villar, directora del Club d'Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana (CERS), que va aclarir els dubtes respecte a la sostenibilitat que estan realitzant les empreses, especialment les valencianes, i com s'han de seguir adaptant per continuar formant part del teixit empresarial present i futur.
Després de la pausa-cafè i networking, Carmen Renovell va realitzar una introducció sobre el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de València (CEEI), i com a objectiu la millora de la societat valenciana, amb projectes com el Projecte Llamp CV. Després d'això, Vanessa Campos-Climent, codirectora de l'aula d'emprenedoria sostenible de la Universitat de València, va fer una ponència relacionada amb la metodologia innovadora en emprenedoria sostenible, un model creat pel grup de recerca Emprecoop del Departament de Direcció d'Empreses i que s'exporta a altres països com Àustria o Finlàndia, entre d'altres.
Per finalitzar, es va fer una darrera taula rodona, moderada per Sabrina Femenía, Directora d'Ètica i Sostenibilitat i professora associada del Departament de Direcció d'Empreses. Va comptar a més amb la presència d'Amparo Bertomeu, directora de qualitat del Grup Sorolla (cooperativa valenciana dedicada a l'educació), i Roberto Ballester, soci fundador de l'empresa Bcorp Felidarity, on van poder dialogar sobre els models de sostenibilitat corporativa i excel·lència en la gestió de les empreses.