Logo de la Universitat de València Logo Departament de Dret Financer i Història del Dret Logo del portal

L'Aula Empresocial celebra la seua II Jornada sobre Gestió de Cooperatives al voltant del cohousing cooperatiu

  • 10 de novembre de 2020
Image de la noticia

El passat 9 de novembre va tindre lloc la II edició de la Jornada sobre Gestió de Cooperatives, amb el títol “Qüestions jurídiques i fiscals de cohousing cooperatiu”. Aquest esdeveniment online va ser organitzat per l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Universitat de València i la Diputació de València.

La jornada, que va comptar amb la col·laboració de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València i de FECOVI (Federació de Cooperatives d'Habitatges i Rehabilitació de la Comunitat Valenciana), va ser inaugurada per Teresa García Muñoz, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, i Francisco Javier Palao, degà de la Facultat de Dret de la UV.

Seguidament, Pilar Alguacil Marí, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la UV, va presentar la 10a edició del Diploma de gestió tributària i comptable per a cooperatives. A continuació, es va donar pas al panell de conferències sobre “La Guia de cohousing cooperatiu de la Comunitat Valenciana”, a càrrec de Cristina Grau, sòcia d'FGC ADVOCATS SCCL, i la seua ponència sobre els “Aspectes jurídics del cohousing cooperatiu”, seguida per la ponència sobre “L'IVA en les cooperatives de cessió d'ús”, de la mà de Pilar Bonet, professora titular jubilada de Dret Financer i Tributari de la UV. El panell de conferències va finalitzar amb la intervenció de Pilar Alguacil Marí, titulada “Com tributen les cooperatives de cohousing en l'impost de societats”. Aquest panell va ser moderat per Fran Merino, director tècnic de FECOVI.

Posteriorment, es va donar pas a la taula redona titulada “El cohousing: qüestions que planteja per a la seua creació i consolidació”, composta per Vicent Diego Ramón, president de FECOVI, Teresa García Muñoz, directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la GVA, i Alberto Aznar Traval, director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl. La taula va ser moderada per María Pilar Alguacil, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la UV. En finalitzar la taula, es va donar pas al fet que els participants realitzaren les seues preguntes als ponents.

Van clausurar la Jornada Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la GVA, i M. Adela Valero Aleixandre, vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València.

Documentació:

  1. Aspectos Jurídicos del Cohousing - Cristina R. Grau
  2. El IVA en las cooperativas de cesión de uso - Pilar Bonet
  3. Como tributan las cooperativas de cohousing en el impuesto sobre sociedades - Pilar Alguacil