Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Anglesa i Alemanya Logo del portal

Congrés internacional “The Factual Animal: Audiovisual Representations of Real Other-than-Human Animals

  • 23 de novembre de 2023
Image de la noticia

Sota l'auspici del Projecte CIGE/2021/100, el grup d'investigació CULIVIAN organitza el congrés amb la finalitat d'explorar les dimensions ètiques i estètiques inherents a la representació d'animals no humans en documentals, fotografia, cinema, exposicions, museus i mitjans de comunicació.

El congrés internacional “The Factual Animal: Audiovisual Representations of Real Other-than-Human Animals” forma part del projecte CIGE/2021/100, “Representacions de masculinitats en documentals en defensa dels animals en llengua anglesa (2000-2021),” atorgat per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, i compta amb la coorganització del grup d'investigació CULIVIAN (“Cultures literàries i visuals de l'animal”), el Departament de Filologia Anglesa i Alemanya i el Departament de Filologia Francesa i Italiana. L'objectiu del congrés és reunir experts acadèmics i professionals per tal d’explorar i debatre sobre les implicacions ètiques i estètiques derivades dels processos de representació d'animals no humans en contextos postmoderns (àudio)visuals, cobrant especial interés el cinema (especialment el documental), la fotografia, les xarxes socials i els mitjans de comunicació. També s'analitzaran les formes de representació cultural per les quals es “emmarca” als animals no humans per al seu consum estètic (zoos, museus i exposicions, en la indústria del turisme) i els mitjans pels quals es manufactura i perpetua el consentiment col·lectiu a la seua explotació. El congrés compta amb la presència, com a plenaris, de Randy Malamud (professor de Georgia State University i autor de llibres com An Introduction to Animals and Visual Culture i Reading Zoos: Representations of Animals and Captivity), Brett Mills (professor de Edge Hill University i autor de Animals on Television: The Cultural Making of the Non-Human), Claire Parkinson (professora de Edge Hill University i autora de Popular Media and Animals), Paula Casal (professora de la Universitat Pompeu Fabra i coautora, al costat de Peter Singer, de Los derechos de los simios) i de la mundialment premiada Jo-Anne McArthur (fundadora de We Animals Media, la primera agència de fotoperiodisme animalista). El congrés coincideix amb l'exposició “Ocults: Animals en l’Antropocé”, que recull el treball fotoperiodístic de fotògrafs de We Animals Media, i que està oberta a tots els públics fins al 10 de desembre de 2023 en el Centre Cultural La Nau. L'exposició ha sigut organitzada per CULIVIAN i esponsoritzada pel programa Friends of Thoreau de la Universitat d'Alcalá.

No és necessari inscriure's per a assistir al congrés, però sí cal inscriure's si es vol rebre un certificat d'assistència (més informació en el programa).

Més informació sobre CULIVIAN: https://culivian.es/es

Més informació sobre l’exposició “Ocults: Animals en L’Antropocé”: https://www.uv.es/uvweb/cultura/ca/llista-activitat/ocults-animals-antropoce-1285871673078/Activitat.html?id=1286330470849

Llista d'enllaços: