Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Anglesa i Alemanya Logo del portal

Congrés Internacional: Women Staging & Re-Staging the Nineteenth Century (II)

  • 16 d’octubre de 2023
Image de la noticia

Com a continuació dels debats iniciats en el congrés Women Staging and Re-Staging the Nineteenth Century I celebrat en 2022, les conferències de la segona edició del congrés abordaran l'activitat teatral femenina al llarg del segle XIX en diferents tradicions i contextos, així com la seua projecció cap a l'actualitat amb perspectives transnacionals i/o transatlàntiques. També, la forma en la qual les arts plàstiques i altres indústries culturals influïren en la pràctica teatral femenina del XIX. Altres dos grans eixos del congrés són la presència de la relació dona i arts escèniques en el neo-Victorianisme, així com l’estudi de la recepció clàssica greco-llatina en el context de la producció cultural femenina en la indústria teatral del segle XIX.

Finançat amb el projecte de la GVA AICO/2021/225, en el congrés comptarem amb les conferències plenàries de Jim Davis (University of Warwick); Viv Gardner (University of Manchester); Kate Newey (University of Exeter); Benjamin Poore (University of York).

També gaudirem de l'estrena de la peça Madame de Cienfuegos Danza, amb coreografia de Yoshua Cienfuegos i inspirada en la investigació sobre els tableaux vivants de Madame Warton realitzada per Laura Monrós-Gaspar en el si del projecte.

Llista d'enllaços: