Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Història de la Ciència i Documentació Logo del portal

PARTICIPACIÓ DEL PROFESSOR JOSEP LLUIS BARONA EN ELS SEMINARIS IROAST 88 I 89 Al JAPÓ

  • 12 de desembre de 2022
Image de la noticia
IROAST - Josep Lluís Barona Vilar

Es van dur a terme els seminaris *IROAST 88 i 89, organitzats pel Prof. Takafuji (FAST), entre professors i estudiants van participar unes 20 persones, el professor Josep Lluís Barona Vilar (professor convidat IROAST) de la Universitat de València, va impartir les conferències sobre "Històric-ecologia de la pandèmia de COVID" en el seminari 88 i "L'impacte internacional de la ciència i la política nutricional japonesa (1920-1945) )” en el seminari 89.

https://iroast.kumamoto-u.ac.jp/symposiumsseminars/88th-and-89th-iroast-seminar/

88 th:

Aquesta conferència ofereix una perspectiva històrica de les epidèmies que afecten l'ésser humà des de l'Antiguitat. Es tracta de discutir els factors ambientals, biològics i socials involucrats en les grans pandèmies històriques, associant-los a períodes històrics, condicions de vida, atenció mèdica i sistemes d'atenció a la salut. Intenta mostrar l'ús de la història en l'anàlisi i comprensió dels problemes científics, metges i tecnològics actuals.

89th: 

La primera meitat del segle XX va ser un període crític caracteritzat per la guerra, la fam, la gran depressió econòmica i la inestabilitat global. Sota aqueixes circumstàncies crítiques, el Dr. Tadasu Saiki va inaugurar un Institut de Nutrició del Govern Imperial (IGIN, 1920) que té un gran impacte internacional. La present conferència presenta a Tadasu Saiki, la seua instrucció internacional i idees nutricionals, l'important paper científic i polític de la IGIN i la xarxa global de relacions científiques i diplomàtiques.

 

Imatges: