Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Informàtica Logo del portal

Concurs de licitació i desenvolupament programari de gestió del projecte Girls4STEM, des de l'assignatura Enginyeria del Programari I en el Grau en Enginyeria Informàtica

  • 11 de maig de 2021
Image de la noticia

En l'assignatura d'Enginyeria del Programari del Grau en Enginyeria Informàtica de la ETSE-UV estan duent a terme un concurs de licitació i desenvolupament programari, on podem triar entre tots i totes el projecte guanyador de l'alumnat.

L'estudiantat, en grups de 4 a 6 persones, ha format una petita empresa per a presentar-se al concurs de licitació d'un programari per a la gestió del Projecte Girls4STEM. Per a això, han analitzat, dissenyat i desenvolupat una solució per al problema. El professorat de l'assignatura, Silvia Rueda, Ignacio Panach, Sergio Casas i Miriam Gil, ha actuat com a coordinadora del projecte i com a gerents i gerenta respectivament.

Cal ressaltar que el projecte Girls4STEM http://www.girls4stem.es és un projecte real finançat per la FECYT i dirigit al foment de les vocacions STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), molt especialment entre les noies, a través de l'organització d'activitats de divulgació.

L'objectiu d'emprar aquest projecte dins de l'assignatura ha sigut incorporar la perspectiva de gènere en la docència. Amb això es pretén preparar a les titulades a afrontar els reptes laborals d'un sector fortament masculí, al mateix temps que s'incideix en la percepció dels seus companys, tot això a fi d'ajudar a tancar la bretxa de gènere existent en les àrees STEM, especialment apressant en el sector de les TIC https://doi.org/10.3390/e21010030

Només les empreses que superen la fase prèvia del concurs de licitació i que, a més presenten una implementació correcta a partir d'un anàlisi i disseny adequats, podran superar l'assignatura. A més, com a fase final del desenvolupament del seu producte, les empreses havien de crear un vídeo comercial per a defensar el seu producte. En aquest vídeo s'expliquen les funcionalitats desenvolupades. Al final del procés de selecció, l'empresa guanyadora del concurs obtindrà una millora en la seva qualificació final.

Però per a aconseguir-ho, necessiten la vostra ajuda! Des de l'assignatura es demana la participació de tots i totes per a decidir quin ha fet el millor treball. Podeu votar deixant un like en qualsevol dels vídeos de la llista de reproducció de YouTube que deixem en el final de l'article. Les votacions estaran obertes fins al dilluns 17 de maig a les 10:00h. A part d'aquesta votació externa, l'assignatura també compta amb una votació interna entre les i els integrants de les empreses i una nota del professorat de l'assignatura.

Us animem que participeu amb el vostre like!

Link de la llista de reproducció amb els vídeos de les diferents empreses de l'assignatura: https://www.youtube.com/playlist?list=PLW00jwNc110b4CDZk2RqV8enoa_3xwY78