Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Informàtica Logo del portal

Teoria, Bioinformàtica i Computació (TBC): un grup de recerca d'anàlisi de dades bioinformàtiques

  • 31 de maig de 2021
Teoria, Bioinformàtica i Computació (TBC): un grup de recerca d'anàlisi de dades bioinformàtiques

Teoria, Bioinformàtica i Computació (TBC) és un grup de recerca de l'Institut de Bilogía Integrativa de Sistemes (I2SysBio) format per tres investigadors, dos d'ells docents de la ETSE-UV; Vicente Arnau i Wladimiro Díaz, l’altre investigador és Carlos Peña.

Aquest grup aplica mètodes matemàtics amb ordinadors d'alt rendiment per a l'anàlisi de grans volums de dades. La seua línia de recerca principal es basa en la metagenómica, encara que en col·laborar amb altres grups de l'institut, compten amb una segona línia basada en la seqüenciació i l'anàlisi de la complexitat del genoma de les espècies.

La seua comesa principal és analitzar l'ADN present en mostres ambientals de qualsevol entorn per trobar tots els organismes vius presents. Un dels seus descobriments més prometedors ha estat a través de l'anàlisi del subsòl sota la muntanya Tobazo (Canfranc) a 850 metres de profunditat, on han trobat bacteris de fa milers d'anys.

Aquests bacteris provenen del moment en què van xocar la placa tectònica d'Espanya i França, i es mantenen vives gràcies a la humitat de la terra, segons el grup TBC “el gran potencial d'aquesta proposta és que estudia l'origen de la vida en la Terra i analitza la possibilitat de trobar vida en Mart”.

Link a la web de TBC: https://links.uv.es/L5Irh4l