Logo de la Universitat de València Logo Departament de Microbiologia i Ecologia Logo del portal

El workshop “Ecophage València 2023” tracta els riscos i aplicacions dels virus que infecten bacteris.

  • 15 de setembre de 2023
Image de la noticia
Workshop internacional “Ecophage València 2023”.

La Universitat de València ha celebrat el workshop internacional “Ecophage València 2023”, amb el títol “Combating antimicrobial resistance with bacteriophages for eco-substainable agriculture and food systems”, a la Sala Charles Darwin del campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. L’esdeveniment té l’objectiu global de conscienciar i donar a conèixer els virus bacteriòfags (aquells que infecten bacteris) i les seues aplicacions en àrees com la seguretat alimentària i sostenibilitat.

L’esdeveniment, finançat per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), reuneix experts de tot el món per compartir les últimes investigacions sobre els bacteriòfags (o fags) com a alternativa natural a l’ús d’antibiòtics en agroalimentació i aqüicultura.

En l’acte d’inauguració d’Ecophage València 2023, des de la Universitat de València hi han participat Rosa Donat, vicerectora d’Innovació i Transferència; Carmen Bañó, degana de la Facultat de Ciències Biològiques; Hortensia Rico, degana de la Facultat de Farmàcia, i Elena González Biosca, catedràtica del Departament de Microbiologia i Ecologia i coorganitzadora de l’esdeveniment.

Són també coorganitzadors d’“Ecophage València 2023” Pilar García Suárez, de l’Institut de Productes Làctics d’Astúries (IPLA-CSIC); Rafael Tabla, del Centre d’Investigacions Científiques i Tecnològiques d’Extremadura; i Dácil Rivera, de la Universitat Andrés Bello de Xile.