Logo de la Universitat de València Logo Departament de Microbiologia i Ecologia Logo del portal

Oberta la inscripció a la I Matinal de Microbiologia de la Universitat de València, dissabte 25 de maig al Jardí Botànic

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 30 d’abril de 2024
cartell

La Facultat de Ciències Biològiques i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València(UV) han organitzat la I Matinal de Microbiologia, la qual tindrà lloc dissabte 25 de maig a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic. La inscripció a l’acte és gratuïta en https://ir.uv.es/bu6OESK fins completar aforament.

L’acte arrancarà a les 9 hores i en ell participaran persones de reconegut prestigi com ara Ignacio López Goñi (catedràtic de Microbiologia i director del Museu de Ciències de la Universitat de Navarra), qui parlarà de la microbiota “els nostres microbis”, i també explicarà com eren elsdels neandertals.

Per la seua banda, Carmen Amaro González, catedràtica de Microbiologiade la Universitat de València, impartirà la conferència “Pot la microbiologia ajudar a la conservació de les espècies?: el cas de l’anguila”.

Jéssica Gil Serna (professora del Departament de Genètica, Fisiologia i Microbiologia de la Universitat Complutense de Madrid), intervindrà d’11.30 a 12.15 horesi aportarà el seu coneixement sobre els fongs, i si es poden considerar “amics o enemics” dels humans.

El debat final, de 12.15 a 13 hores, serà moderat per Belén Fouz Rodríguez i Sergi Maicas Prieto, professora i professor del Departament de Microbiologia i Ecologia de la Facultat de Ciències Biològiques de la UV.

Aquesta activitat forma part del programa anual de activitats de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València i rep el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT) i del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

 

A la inscripció pots consultar més informació acadèmica i investigadora sobre les persones que intervindran en la I Matinal de Biologia.