Logo de la Universitat de València Logo Departament de Química Física Logo del portal

Nou Professor Ajudant Doctor

  • 5 de setembre de 2022
Image de la noticia

Aquest curs 2022/2023, Antonio Francés Monerris s’incorpora al Departament de Química Física com a nou Professor Ajudant Doctor. Les funcions que desenvoluparà seran tant docents com investigadores.

Aquest curs 2022/2023, Antonio Francés Monerris s’incorpora al Departament de Química Física com a nou Professor Ajudant Doctor. Les funcions que desenvoluparà seran tant docents com investigadores.

Antonio Francés Monerris és llicenciat per la Universitat de València (2009). El 2011 va completar els seus estudis de Máster en Química Orgànica per la Universitat Politècnica de València, on va fer estades d’investigació a l’industria farmacèutica. Eixe mateix any va començar la seua Tesi Doctoral en química computacional a l’Institut de Ciència Molecular (UV) baix la supervisió dels Drs. Daniel Roca Sanjuán i Manuela Merchán. El projecte de Tesi Doctoral va estudiar els principis fonamentals de dany químic i fotoquímic a les bases nitrogenades de l’ADN mitjançant l’ús d’eines teòriques sofisticades de tipus ab initio (a partir dels primers principis). En 2014, va fer una estada a la Universitat d’Uppsala (Suècia) supervisada pel Prof. Roland Lindh, on va abordar l’estudi de reaccions quimioluminiscents.

El 2017, el Dr. Francés va iniciar la seua etapa postdoctoral a Nancy (França) amb el Prof. Antonio Monari, on va ser reconegut com a “Investigador d’Alt Nivell” pel govern regional “Région Grand Est”. El 2019, va guanyar el competitiu contracte postdoctoral APOSTD, finançat per la Generalitat Valenciana, per a treballar amb els Professors Antonio Monari (Nancy, França) i Iñaki Tuñón (València).  Durant els quasi 3 anys i mig de postdoctorat a França, el Dr. Francés portà a terme estudis punters relacionats amb la dinàmica no adiabàtica de l’estat excitat i simulacions híbrides QM/MM avançades de sistemes biològics.

El retorn d’Antonio a València es va consolidar en 2021 amb l’atorgament d’un contracte Juan de la Cierva (reincorporació) finançat pel Ministeri de Ciència e Innovació, per a investigar al Departament de Química Física de la UV amb el Prof. Iñaki Tuñón. El Dr. Francés ha publicat més de 55 articles dins del camp de la Química Física, i és Investigador Principal d’un projecte nacional que dissenya i estudia mecanismes de teràpia anticàncer induïda per llum basats en nous complexos metàl·lics. Acumula més de 350 hores de docència universitària oficial en programes de grau i màster.