University of Valencia logo Logo Doctoral Programme in Gender Studies and Equality Policies Logo del portal

Isabel Morant Deusa: El 19 de gener de 2018, la Universitat de València ha concedit la medalla de la institució a la professora Isabel Morant Deusa. Amb aquesta distinció es reconeix el seu compromís per la igualtat de les dones i amb el feminisme. Isabel Morant va ser la primera dona que va ocupar el càrrec de vicerectora de la nostra institució, ha contribuït de manera significativa a la construcció dels estudis feministes i ha realitzat una àmplia tasca de difusió del coneixement sobre les dones, dins i fora de l'àmbit universitari, com directora de la col·lecció Feminismes i de la Història de les dones a Espanya i Amèrica Llatina.

Mónica Bolufer Peruga: A l'abril de 2018 el European Research Council (ERC) ha concedit l'ajuda Advanced Grant, per valor de 2,5 milions d'euros, al projecte dirigit per Mónica Bolufer, en l'àrea de Socials i Humanitats. Es tracta de la primera vegada que s'obté una ERC Advanced de Ciències Socials a la Comunitat Valenciana. Mónica Bolufer és catedràtica d'Història Moderna en el Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, i investigadora en el Institut Universitari d’Estudis de la Dóna, on coordina el programa de doctorat. Especialitzada en història social, cultural i de gènere, dedicarà l'ajuda a l'estudi dels models de gènere a l'Europa del segle XVIII i els seus territoris colonials; una aproximació transnacional i transatlàntica a la circulació d'aquests models, superant els enfocaments nacionals o merament comparatius i situant en el mapa historiogràfic la Il·lustració en l'imperi hispànic.

“La coordinadora del programa de Doctorat, Mónica Bolufer, desenvoluparà entre 2019 i 2023 el projecte d'investigació CIRGEN: Circulating Gender in the Global Enlightenment: Idees, Networks, Agencies (ERC Advanced Grant 2017-787015). Més info: https://cirgen.eu/

Elena Mut Montalvà: El 7 de febrero de 2018 es va concedir el Premi Manuel Castillo en la Modalitat d’Investigació Inèdita, a Elena Mut, professora de la Universitat de València, pel treball ‘El activismo de las refugiadas políticas colombianas’. En la monografia inèdita de la professora Elena Mut es visibilitzen, segons que explica la investigadora, “els canvis socials que estan propiciant les refugiades colombianes establertes a Espanya que, tot i semblar minoritaris o marginals, poden constituir indicadors interessants sobre les transformacions de la societat global”.