University of Valencia logo Logo Department of Financial Law and Legal History Logo del portal

L'Aula Empresocial celebra un seminari online sobre emprenedoria en cooperativa per als joves de la Mancomunitat Camp de Túria

  • November 11st, 2020
Image de la noticia

El passat 10 de novembre, l'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial) de la Universitat de València va impartir un seminari online sobre emprenedoria en cooperativa en la Mancomunitat Camp de Túria.

Aquest webinar anava dirigit als alumnes de batxillerat i cicles formatius amb l'objectiu que coneguen la fórmula d'emprenedoria en cooperativa, explicant-los el funcionament d'una cooperativa. La sessió va començar amb la presentació de l'Aula Empresocial per part de la seua directora, la catedràtica de Dret Financer i Tributari Pilar Alguacil, juntament amb Fidel García, cap de servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

A continuació, es va fer una presentació sobre la motivació de l'emprenedoria, a càrrec de la professora de la Universitat de València Alicia Mas Tur. Després es va explicar què és una cooperativa de la mà de José Albors Orengo, tècnic de FEVECTA.

Després d'una breu pausa, es va presentar una experiència pràctica d'emprenedoria en cooperativa, la de la cooperativa Okambuva, una cooperativa de bioconstrucció. Finalment, la catedràtica Pilar Alguacil va exposar el règim fiscal de les cooperatives, acabant la sessió amb l'explicació dels aspectes laborals i de la seguretat social de les cooperatives, de la mà del professor Manuel Alegre Nueno de la Universitat de València.