Universitat de ValènciaGrau en FarmàciaFacultat de Farmàcia Logo del portal

Tens curiositat per tots els aspectes relacionats amb la salut?
T'agraden especialment la química i la biologia?
Vols conèixer tot sobre els medicaments?
T'atrau acostar-te a la recerca en aqueixos camps i al mateix temps poder estudiar l'aplicació clínica dels coneixements que vas adquirint?
Vols estudiar un grau que ofereix molt bona inserció en el mercat laboral en una gran varietat d'eixides professionals?

Si la resposta a totes aquestes qüestions és afirmativa has d'estudiar el grau en Farmàcia, que et permetrà:

  • comprendre el funcionament de les cèl·lules, els aparells i sistemes de l'ésser humà, així com la base dels trastorns que patim i conèixer com poder alleujar-los
  • acostar-te al món de les plantes i els microorganismes com a fonts per a poder obtenir compostos que permeten alleujar o prevenir aqueixes malalties
  • tenir un profund coneixement químic dels fàrmacs, tant dels extrets d'aqueixes fonts naturals com dels obtinguts per síntesis, arribant a comprendre així mateix el mecanisme de la seua activitat biològica i les seues propietats farmacològiques i toxicològiques

El graduat en Farmàcia és el major especialista en els fàrmacs, els medicaments i altres productes sanitaris, però també té una àmplia formació en moltes altres àrees i pot col·laborar amb professionals molt diversos, exercint tasques de molt interès per a la societat.

Has de saber que:

  • com a farmacèutic seràs l'únic titulat que pot ser responsable de les oficines de Farmàcia, o dirigir els serveis farmacèutics dels hospitals (després d'especialització), tant en l'àmbit civil com a militar. Els graduats en Farmàcia són també els únics que poden dirigir un magatzem de distribució de medicaments o exercir llocs de farmacèutic en administracions públiques (Inspector Farmacèutic, Farmacèutic d'Atenció Primària, etc.)
  • al costat d'altres especialistes, podràs treballar a tots els nivells en la indústria farmacèutica, des de la fase inicial de disseny de nous fàrmacs, fins a la formulació per a obtenir els medicaments més eficaços i assegurances, passant per la síntesi, l'avaluació farmacològica i toxicològica, el control de qualitat, el registre i la comercialització, etc. També hi ha farmacèutics en la indústria química, de cosmètics, d'alimentació, en empreses de biotecnologia, etc.
  • podràs dirigir laboratoris d'anàlisis clíniques o de control de qualitat, treballar en sanitat ambiental, etc.
  • com en la resta de titulacions universitàries, podràs optar a moltes altres eixides, en organismes públics i privats, tant en l'àmbit de la docència (ensenyament secundari, cicles formatius i universitària) com de la recerca (universitats, CSIC, empreses).

Per què estudiar aquest grau en la Universitat de València?

El Pla d'Estudis del Grau en Farmàcia de la UV integra assignatures impartides per més de 20 àrees de coneixement, des de les relacionades amb les ciències bàsiques (física, química, matemàtiques i biologia) fins a les més específiques (farmacologia i tecnologia farmacèutica) passant per unes altres tan variades com: anatomia, bioquímica, botànica, economia, fisiologia, microbiologia, nutrició, parasitologia, salut pública, toxicologia, etc.

La Facultat, situada en el campus de ciències, posseeix unes excel·lents instal·lacions, tant aules com a laboratoris i biblioteca, que compten amb el millor equipament per a desenvolupar una docència de qualitat, tant teòrica com a pràctica. Tots els departaments implicats estan integrats per docents que són alhora investigadors, molts d'ells de reconegut prestigi, i compten amb tota la infraestructura necessària per a acollir estudiants de postgrau i poder desenvolupar una recerca d'excel·lència.

Com a estudiant de Farmàcia en la nostra universitat:

  • podràs estudiar en tres idiomes: castellà, valencià i anglès.
  • podràs realitzar intercanvis amb 60 facultats europees, amb les quals tenim signats els corresponents convenis.
  • podràs especialitzar-te en postgrau en qualsevol de les nombroses àrees en què t'has format.

L'última enquesta realitzada pel OPAL mostra que un 95,7% dels titulats troba una primera ocupació que està bastant o molt relacionada amb la titulació, i el 83% dels entrevistats va trobar ocupació durant els estudis o en un termini màxim de sis mesos.