- Que els estudiants hagen desenvolupat aquelles habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors amb un alt grau d'autonomia.
- Que els estudiants hagen demostrat posseir i comprendre coneixements en una àrea d'estudi que parteix de la base de l'educació secundària general, i se sol trobar a un nivell que, si bé descansa en llibres de text avançats, inclou també alguns aspectes que impliquen coneixements procedents de l'avantguarda del seu camp d'estudi.
- Que els estudiants sàpien aplicar els seus coneixements al seu treball o vocació d'una forma professional i posseïsquen les competències que solen demostrar-se per mitjà de l'elaboració i defensa d'arguments i la resolució de problemes dins de la seua àrea d'estudi.
- Que els estudiants tinguen la capacitat d'arreplegar i interpretar dades rellevants (normalment dins de la seua àrea d'estudi) per emetre judicis que incloguen una reflexió sobre temes rellevants d'índole social, científica o ètica.
- Que els estudiants puguen transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat.
- Reconèixer la necessitat de mantenir i actualitzar la competència professional, prestant especial importància a l'aprenentatge, de manera autònoma i continuada, de nous coneixements, productes i tècniques en nutrició i alimentació, així com la motivació per la qualitat.
- Saber aplicar el mètode científic i adquirir habilitats en el maneig de les principals fonts bibliogràfiques.
- Posseir capacitat d'anàlisi i síntesi, de treball en equip i d'organitzar i planificar activitats.
- Capacitat comunicativa oral i escrita en tots els àmbits possibles de l'exercici de la seua professió; esperit crític, adquirint habilitats de treball en equip i assumint el lideratge quan siga apropiat.
- Conèixer l'estructura de la cèl·lula i la seua evolució.
- Comprendre d'una manera general el funcionament cel·lular.
- Ser capaç d'entendre on tenen lloc els diferents processos cel·lulars.
- Conèixer el cicle cel·lular i la seua regulació.
- Comprendre els principis bàsics de l'organització del genoma, l'herència i la diversitat biològica.
- Conèixer els fonaments químics, bioquímics i biològics d'aplicació en nutrició humana i dietètica.
- Conèixer els distints mètodes educatius d'aplicació en ciències de la salut, així com les tècniques de comunicació aplicables en alimentació i nutrició humana.
- Conèixer la fisiologia bàsica del cos humà des del nivell molecular a l'organisme complet, en les distintes etapes de la vida.
- Aprendre a entendre l'organisme com un tot.
- Conèixer i interpretar com participa cada òrgan en el manteniment de la constància del medi intern.
- Saber com plantejar-se problemes i utilitzar els mètodes adequats per a la seua resolució, sent capaç de dur a terme un raonament crític.
- Aprendre el maneig suficient de l'instrumental científic relacionat directament amb la seua tasca professional.
- Conèixer l'estructura i la funció del cos humà des del nivell molecular fins a l'organisme complet, en les distintes etapes de la vida.
- Resolució de problemes: ser capaç d'avaluar clarament els ordres de magnitud, de desenvolupar una percepció de les situacions que són físicament diferents però que mostren analogies, permetent, per tant, l'ús de solucions conegudes a nous problemes.
- Comprensió teòrica de fenòmens físics: tenir una bona comprensió de les teories físiques més importants (estructura lògica i matemàtica, suport experimental, fenòmens físics descrits).
- Destreses matemàtiques: comprendre i dominar l'ús dels mètodes matemàtics i numèrics utilitzats més comunament.
- Modelització i resolució de problemes: ser capaç d'identificar els elements essencials d'un procés/situació i d'establir un model de treball d'aquest. Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides a fi de reduir un problema fins a un nivell manejable. Pensament crític per construir models físics.
- Investigació bàsica i aplicada: adquirir una comprensió de la naturalesa de la investigació física, de les formes en què es du a terme i de com la investigació en física és aplicable a molts camps diferents; habilitat per dissenyar procediments experimentals i/o teòrics per: (I) resoldre els problemes corrents en la investigació acadèmica o industrial; (II) millorar els resultats existents.
- Capacitat d'aprenentatge: ser capaç d'iniciar-se en nous camps de la ciència i la tecnologia en general, a través de l'estudi independent.
- Conèixer l'estadística aplicada a ciències de la salut.
- Conèixer les bases psicològiques i els factors biopsicosocials que incideixen en el comportament humà.
- Conèixer l'evolució històrica, antropològica i sociològica de l'alimentació, la nutrició i la dietètica en el context de la salut i la malaltia.
- Conèixer els límits de la professió i les seues competències, identificant quan és necessari un tractament interdisciplinari o la derivació a un altre professional.
- Calcular integrals amb diferents mètodes de càlcul de primitives.
- Resoldre equacions diferencials ordinàries senzilles.
- Dissenyar experiments senzills útils per aconseguir els objectius de l'estudi.
- Descriure i sintetitzar adequadament el conjunt de dades observades en l'experiment.
- Analitzar les dades observades utilitzant algun paquet estadístic.
- Interpretar correctament els resultats proporcionats per paquets estadístics.
- Elaborar i presentar un informe de l'estudi experimental realitzat.
- Descriure els fonaments antropològics de l'alimentació humana. Descriure i argumentar les desigualtats culturals i socials que poden incidir en els hàbits d'alimentació
- Conèixer aspectes d'extrema rellevància dins la psicologia i fer veure la importància dels aspectes psicològics sobre la salut i l'alimentació de l'ésser humà.
- Conèixer els distints mètodes educatius d'aplicació en ciències de la salut, així com les tècniques de comunicació aplicables en alimentació i nutrició humana.
- Desenvolupar i aplicar els principis bàsics de tècniques de comunicació.
- Saber aplicar, al món professional, els coneixements adquirits al llarg dels estudis.
- Adquirir capacitat per a transmetre idees, analitzar problemes amb esperit crític i ser capaç de proposar solucions.
- Capacitat per a la presa de decisions.
- Contribuir al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat entre dones i homes, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau, amb perspectiva de gènere.
- Conèixer, valorar i aplicar en l'àmbit científic i professional una perspectiva de gènere.
- Adquirir destresa en la presentació d'un treball oral o escrit.
- Saber presentar i defensar davant un Tribunal Universitari un Projecte Fi de Grau, consistent en un exercici d'integració dels continguts formatius rebuts i de les competències adquirides.
- Capacitat d'organització i planificació
- Coneixement de les principals malalties a nivell molecular.
- Comprendre i manejar la terminologia científica bàsica relacionada amb la matèria.
- Conèixer l'estructura i les propietats de les macromolècules biològiques i la seua relació amb la funció que realitzen.
- Comprendre el funcionament dels enzims i la seua regulació.
- Conèixer els mecanismes d'obtenció i de transformació d'energia.
- Conèixer les rutes metabòliques principals i obtenir una visió integrada del metabolisme i la seua regulació.
- Conèixer i comprendre els processos essencials en la transmissió de la informació genètica des del DNA fins a la proteïna.
- Entendre l'origen molecular de les funcions bàsiques dels éssers vius i de les seues implicacions biotecnològiques i mèdiques principals.
- Reconéixer els tipus d'enllaços que es poden presentar en els compostos orgànics i els distints tipus de representació de les molècules orgàniques.
- Saber aplicar les regles generals de nomenclatura per als compostos orgànics, inclosa l'estereoquímica.
- Conèixer els distints grups funcionals presents a les molècules orgàniques i saber relacionar la presència de grups funcionals amb les propietats fisicoquímiques de les molècules orgàniques.
- Conèixer la reactivitat general dels grups funcionals més importants presents a les molècules orgàniques.
- Conèixer els mecanismes de les transformacions químiques més importants.
- Conèixer els mètodes d'obtenció més generals dels distints tipus de compostos.
- Saber relacionar la presència de grups funcionals a les molècules amb la seua reactivitat enfront de diferents processos (substitució, eliminació, addició, hidròlisi, oxidació, reducció...).
- Comprendre i poder predir el comportament dels compostos orgànics en diferents entorns (químics, biològics, ambientals...).
- Capacitat per estimar els riscos associats a la utilització de substàncies químiques i processos de laboratori.
- Conèixer els factors socioculturals i psicològics que incideixen en l'origen, el desenvolupament i el tractament de trastorns de la conducta alimentària així com de riscos i crisi alimentària.
- Conèixer com es generen diferents actituds sobre el fet alimentari i aprehendre principis teòrics i metodològics bàsics per a l'anàlisi socioantropològic del sistema alimentari i, en particular, el consum, la preparació i els hàbits alimentaris.
- Reconéixer la pluralitat de punts de vista amb què es construeix el fet alimentari a través de distints agents i discursos socials.
- Conèixer i aplicar els fonaments de l'anàlisi bromatológico i sensorial de productes alimentaris.
- Conèixer, detectar precoçment i avaluar les desviacions per excés o defecte, quantitatives i qualitatives, del balanç nutriconal.
- Adquirir capacitat per avaluar les repercussions del consum d'aliments en la salut de la població.
- Conèixer els paràmetres de qualitat generals i específics de cada grup d'aliments.
- Conèixer les propietats fisicoquímiques, les reaccions químiques i les funcions tecnològiques dels components dels aliments.
- Conèixer la influència de factors físics i químics sobre els components dels aliments.
- Conèixer les mesures higienicosanitàries de prevenció i control de malalties parasitàries transmeses a través d'aliments.
- Conèixer dels conceptes bàsics de toxicologia.
- Conèixer els distints processos toxicocinètics (absorció, distribució, metabolisme i excreció).
- Conèixer els mecanismes generals de l'acció tòxica.
- Conèixer els procediments per a l'avaluació de la toxicitat.
- Conèixer les fonts d'exposició, fisiopatologia, efectes tòxics i mecanisme d'acció de les substàncies tòxiques presents en els aliments.
- Coneixement dels efectes nocius de les substàncies tòxiques en els aliments, mecanisme i manifestacions d'aquests efectes.
- Col·laborar en la prevenció de les intoxicacions alimentàries i conèixer els límits de seguretat dels tòxics, per garantir a la població aliments segurs.
- Conèixer aspectes relacionats amb l'avaluació i la caracterització del risc toxicològic de les substàncies potencialment tòxiques en aliments.
- Conèixer els mètodes més utilitzats per a l'anàlisi de tòxics en aliments.
- Coneixement dels conceptes bàsics de parasitologia.
- Coneixement dels conceptes específics de parasitologia alimentària.
- Coneixer i comprendre dels diferents tipus de cicles biològics relacionats amb la transmissió alimentària de paràsits.
- Coneixement adequat dels paràsits contaminants i deterioradors d'aliments.
- Coneixer els paràsits propis de productes carnis, productes piscícoles i productes derivats.
- Conèixer els grups paràsits amb impacte sobre el creixement i l'estatus nutricional humà.
- Coneixer els conceptes bàsics d'higiene dels aliments, processos i productes.
- Domini de les tècniques de mostreig, el seu diagnòstic i identificació de paràsits en aliments.
- Conèixer i comprendre la epidemiología de les malalties parasitarias transmeses a través dels aliments.
- Coneixer les mesures higièniques i preventives de les principals alteracions dels aliments produïdes per substàncies tòxiques, productes químics originats en el processament d'aliments.
- Coneixement de les mesures higièniques i preventives de les alteracions principals dels aliments produïdes per paràsits.
- Coneixement de les mesures higièniques i preventives de les alteracions principals dels aliments produïdes per microorganismes.
- Conéixer la utilització de guies de pràctiques correctes d'higiene com una ferramenta per a assegurar l'adequada manipulació d'aliments.
- Coneixement i interpretació dels resultats obtinguts en l'anàlisi de perills i punts de control crítics(APPCC).
- Conèixer els aspectes relacionats amb l'economia i la gestió de les empreses alimentàries.
- Participar en els equips empresarials de màrqueting social, publicitat i al·legacions saludables.
- Aïllar cultius purs de microorganismes, avaluar el creixement microbià i treballar tenint present la tècnica asèptica i el concepte d'esterilitat.
- Domini de les tècniques de cultiu, aïllament i identificació dels microorganismes en aliments.
- Aplicació de les mesures de prevenció en la transmissió de malalties microbianes per aliments.
- Coneixement bàsic de la simptomatologia i el tractament de les malalties mes importants causades per la ingesta d'aliments contaminats per microorganismes.
- Coneixement bàsic i comprensió de l'epidemiologia de les malalties microbianes transmeses pels aliments.
- Coneixement bàsic dels microorganismes patògens dels aliments.
- Coneixement de les principals fonts de contaminació microbiològica dels aliments.
- Diferenciar entre antibiòtics i agents quimioteràpics sintètics i semisintètics i conèixer la importància i les bases genètiques de la resistència microbiana als agents quimioteràpics.
- Entendre la genètica microbiana i les aplicacions bàsiques de l'enginyeria genètica en el camp alimentari.
- Comprendre els mecanismes bàsics de patogenicitat microbiana.
- Conèixer i comprendre els criteris de classificació i d'identificació de microorganismes, en especial, les característiques diferencials fisiològiques i bioquímiques dels microorganisme d'interès alimentari.
- Comprensió del creixement dels microorganismes, els seus requeriments i els mètodes per al seu control.
- Coneixement bàsic dels distints tipus de microorganismes.
- Comprendre els processos de transformació culinària dels aliments i les seues implicacions en dietoteràpia.
- Conèixer els espais de restauració col·lectiva i les seues variants així com la seua organització i funcionament.
- Conèixer les tècniques culinàries per optimitzar les característiques organolèptiques i nutricionals dels aliments pel que fa a la gastronomia tradicional.
- Adquirir coneixements per al disseny i/o la millora dels aliments.
- Conèixer les modificacions que sofreixen els aliments com a conseqüència dels processos tecnològics i culinaris.
- Saber aplicar els coneixements adquirits a l'elaboració i la conservació d'aliments.
- Tenir la capacitat d'elaborar informes i emplenar registres relatius a la intervenció professional del Dietista-Nutricionista.
- Conèixer l'alimentació i les modificacions per realitzar en situacions especials, veient les adaptacions metabòliques i les necessitats alimentàries nutricionals específiques.
- Establir els criteris per a la realització d'una dieta individualitzada, incloent-hi bases de dades i aplicacions informàtiques.
- Conèixer l'estructura i la utilització de les diferents taules de composició d'aliments i les llistes d'intercanvis.
- Conèixer els canvis metabòlics i funcionals amb repercussió nutricional en les diferents etapes del cicle vital (des del nounat fins a l'ancià fràgil) i realitzar les modificacions en la dieta d'acord amb els requeriments energètics propis de cada etapa del desenvolupament.
- Estudiar els diferents objectius nutricionals i guies dietètiques a nivell nacional i internacional.
- Conèixer les característiques dels diferents patrons i hàbits alimentaris i la seua relació amb la salut.
- Conèixer les bases d'una alimentació saludable i poder establir una dieta equilibrada, variada i suficient.
- Estudiar la relació dels hàbits alimentaris amb la salut i la malaltia.
- Aplicar tècniques, mètodes i eines que permeten l'avaluació de l'estat nutricional individual.
- Conèixer l'anamnesi i la història clinicodietètica com a pas previ a la valoració nutricional individual.
- Conèixer altres components dels aliments amb repercussió nutricional aprofundint en la seua funció, biodisponibilitat i les seues fonts alimentàries.
- Participar en el disseny d'estudis de dieta total.
- Planificar, realitzar i interpretar l'avaluació de l'estat nutricional de subjectes i/o grups, tant sans ( en totes les situacions fisiològiques) com a malalts.
- Adquirir els coneixements i la destresa necessaris per elucidar les causes de les modificacions organolèptiques i/o nutricionals de components i/o aliments.
- Conèixer els sistemes de producció i els sistemes bàsics en l'elaboració, la transformació i la conservació dels aliments.
- Conèixer les tecnologies emergents de transformació i conservació d'aliments i les seues repercussions en la qualitat.
- Avaluar i calcular els requeriments nutricionals en situació de salut i malaltia en qualsevol etapa del cicle vital.
- Saber interpretar, valorar i comunicar dades rellevants en els diferents vessants de l'activitat de dietista-nutricionista, fent ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.
- Bases moleculars per aplicar els tractaments dietètics en les malalties.
- Comprensió de la regulació epigenètica dels nutrients.
- Conèixer la fisiopatologia bàsica del cos humà en les distintes etapes de la vida.
- Conèixer la influència de la nutrició sobre els estats patològics, i viceversa.
- Conèixer i interpretar de quina manera una fallada orgànica o sistèmica incideix sobre la falta de constància del medi intern.
- Comprendre i utilitzar les dades clíniques i bioquímiques en la valoració nutricional del malalt i en el seu tractament dietètic-nutricional.
- Conèixer les múltiples implicacions que les diferents patologies puguen tenir en els processos alimentarionutricionals, com detectar-les i les modificacions higienicodietètiques per implementar per prevenir-les i/o controlar-les.
- Estudiar les possibles interaccions entre els components alimentaris i les funcions orgàniques i les seues repercussions sobre la salut.
- Estudiar les principals síndromes metabòliques i la seua repercussió nutricional.
- Estudiar les patologies generadores de malnutrició i les seues conseqüències sobre l'evolució clínica dels pacients i l'eficàcia del seu tractament.
- Conèixer les característiques de les dietes terapèutiques principals.
- Conèixer les característiques i les indicacions de les tècniques de suport nutricional.
- Adquirir coneixements i habilitat en l'elaboració de plans d'atenció nutricional per a les diverses malalties i valoració dels diferents tipus de dietes específiques.
- Adquirir la destresa necessària per desenvolupar les tasques d'educació alimentarionutricional de pacients i entorn, tant en consultes externes com en hospitalització.
- Elaborar i interpretar una història dietètica en subjectes sans i malalts. Interpretar una història clínica.
- Aplicar les bases de la nutrició clínca a la dietoteràpia.
- Planificar, implantar i avaluar dietes terapèutiques per a subjectes i/o grups.
- Ser capaç d'ajudar a l'equip sanitari en l'abordatge global de patologies diverses (renals, digestives, pulmonars, infeccioses, neurològiques, etc.) en les quals el dietista és responsable de l'apartat dietètic-nutricional i ha de valorar el mateix en funció del tipus de pacient, factors clínics concomitant i estadi de la pròpia malaltia.
- Conèixer, ressaltar i ser capaç de proporcionar consell dietètic-nutricional en la prevenció i tractament de malalties com la diabetis mellitus, dislipidemias i hipertensió arterial, que són els principals factors de risc relacionats amb la causa més freqüent de mort en el món occidental, les malalties cardiovasculars.
- Ressaltar la importància de patologies en les quals el futur dietista va a ser requerit perquè aporte recomanacions nutricionals: hiperuricemia i gota, anèmies nutricionals, goll i altres trastorns tiroïdals, etc.
- Conèixer malalties relacionades amb la nutrició de baixa prevalència actual en els països desenvolupats (beriberi, pel·lagra, escorbuto, etc.) però que poden detectar-se en fases subclínicas i que precisen d'un abordatge nutricional.
- Destacar la importància de la nutrició en el desenvolupament de l'osteoporosi i saber com prevenir-la i tractar-la des del punt de vista dietètic.
- Conèixer, avaluar i corregir les deficiències nutricionals quantitatives per defecte i per excés comprenent la important funció del dietista, tant en l'aspecte curatiu com preventiu, en malalties tan prevalentes com la primesa, l'anorèxia nerviosa i l'obesitat.
- Ressaltar i conscienciar de la importància que, en l'avaluació del pacient malalt, té l'avaluació nutricional per a poder detectar alteracions i engegar accions que permeten una millor i més ràpida recuperació de la seua malaltia.
- Coneixement de les fonts d'informació sobre disposicones legislatives referides a l'àmbit alimentari.
- Coneixement de l'estructura de les legislacions espanyola i comunitària en l'àmbit alimentari.
- Adquirir conceptes bàsics en farmacologia (aspectes farmacocinètics i farmacodinàmics).
- Conèixer les accions farmacològiques dels grups terapèutics i relacionar-les amb els efectes, les indicacions i les reaccions adverses.
- Conèixer la influència de l'estat nutricional en la resposta farmacològica, les interaccions fàrmacs-aliments i la seua transcendència clínica.
- Interpretar els informes i els expedients administratius en relació amb un producte alimentari i ingredients.
- Capacitat per transmetre informació, idees, problemes i solucions dins l'àmbit de l'ètica i la deontologia professional i a un públic tant especialitzat com no especialitzat.
- Ser capaç d'assumir compromisos socials i ètics.
- Dissenyar i realitzar valoracions nutricionals per identificar les necessitats de la població en termes d'alimentació i nutrició, així com identificar els determinants de salut nutricional.
- Dissenyar, intervenir i executar programes d'educació dieteticonutricional i de formació en nutrició i dietètica.
- Assessorar i consensuar modificacions en el procés d'elaboració de la indústria alimentària que puguen ajudar a aconseguir el perfil marcat en els objectius i les guies nutricionals vigents en cada període.
- Estimular i participar en les iniciatives dutes a terme pels mitjans de comunicació social en tema de dieta i salut.
- Conèixer l'aplicació de programes de monitoratge de l'estat de salut des del punt de vista col·lectiu i d'estratègia de control de qualitat nutricional i de seguretat alimentària.
- Conèixer i manejar les fonts d'informació bàsiques i les bases de dades que s'utilitzen per a l'avaluació del risc.
- Coneixement dels mètodes més usats per a l'avaluació del risc.
- Habilitat per interpretar l'establiment dels marges de seguretat.
- Capacitat per interpretar les dades obtingudes de l'avaluació del risc i establiment de límits de seguretat.
- Coneixement de les restriccions d'ús derivades de l'avaluació dels efectes tòxics.
- Capacitat per estimar els riscos associats a l'exposició de substàncies químiques, tòxics en productes de consum, en ambient laboral i a través del medi.
- Dissenyar i avaluar assajos toxicològics.
- Coneixement dels protocols internacionals dels assajos toxicològics per avaluar els efectes tòxics.
- Coneixement dels distints processos toxicocinètics i ecotoxicocinètics de les substàncies tòxiques.
- Coneixement de les formes d'exposició als tòxics.
- Conèixer les noves tendències en tecnologia d'aliments per a la preparació de components bioactius i comercialització de nous aliments i nutricèutics.
- Conèixer la legislació relativa a les declaracions nutricionals i propietats saludables.
- Conèixer els components bioactius fonamentals en aliments i nutricèutics.
- Coneixement de l'organització sanitària: Sistemes de Salut. Salut Pública Internacional.
- Conèixer els condicionants ètics en la investigació en ciències de la salut.
- Ser capaç de formalitzar una sol·licitud d'un projecte d'investigació.
- Entendre què és una tesi doctoral, com es redacta i com es presenta.
- Conèixer els principals fòrums de discussió científica i el seu funcionament habitual.
- Ser capaç de redactar, presentar i defensar resultats d'investigació.
- Adquirir els coneixements sobre epidemiologia i prevenció de malalties transmissibles i no transmissibles.
- Estratègies de promoció de la salut i prevenció de la malaltia, relacionades fonamentalment amb el camp de la nutrició.
- Conèixer la relació existent entre medi i salut.
- Conèixer els mètodes i els mitjans d'educació sanitària.
- Conèixer i valorar els determinants de la salut.
- Mantenir una actitud receptiva durant el desenvolupament de les distintes activitats, comprenent el significat i importància dels coneixements que se li transmeten.
- Conèixer la doble càrrega de la malnutrició i la seua distribució a nivell mundial, a més de les repercussions polítiques de la desnutrició.
- Estudiar les diferents situacions d'emergència i la seua evolució en el context de les guerres, desplaçaments de poblacions, discriminacions i catàstrofes naturals.
- Avaluar la desnutrició des de totes les perspectives.
- Conèixer els diferents tractaments utilitzats en la desnutrició en situacions d'emergència.
- Estudiar les diferents formes de rehabilitació i seguiment en els pacients desnodrits.
- Conèixer el funcionament i l'organització dels centres de rehabilitació nutricional i dels centres nutricionals mòbils.
- Elaborar projectes que permeten ajudar en les situacions de desnutrició en situacions d'emergència.
- Aprofundir en els aliments i nutrients d'importància nutricional en l'esport.
- Avaluar l'estat nutricional esportiu de l'esportista.
- Estudiar les recomanacions alimentàries i nutricionals tant en els períodes d'entrenament, competició i en la fase de recuperació.
- Estudiar els diferents tipus d'esports (curta, mitjana i llarga durada) i les principals consideracions nutricionals.
- Conèixer les diferents tipus d'ajuts ergogènics. nutricionals i els seus possibles beneficis i/o contraindicacions.
- Conèixer els possibles trastorns del comportament alimentari, així com el seu tractament, que es puguen veure en diferents pràctiques esportives.
- Conèixer les característiques fisiològiques, psicològiques, socials i culturals de la infància.
- Conèixer les necessitats i les recomanacions nutricionals en la infància.
- Conèixer les distintes possibilitats de nutrició en els lactants.
- Elaborar dietes adequades per a les malalties relacionades amb la nutrició dels lactants.
- Actuar a nivell de l'educació nutricional per a la prevenció de futures patologies relacionades amb la nutrició.
- Avaluar i dissenyar menús escolars.
- Avaluar el nivell de desenvolupament i l'estat nutricional en la infància.
- Comprendre les bases fisiològiques, psicològiques, socials i culturals de l'envelliment.
- Conèixer els problemes alimentaris més freqüents en l'ancià.
- Proporcionar suports dieteticonutricionals tant en la salut com en la malaltia i la seua prevenció en individus i col·lectivitats.
- Aconsellar sobre l'alimentació més adequada per a cada situació individual i col·lectiva.
- Avaluar i realitzar el seguiment de l'estat nutricional d'individus i col·lectivitats.
- Reconéixer els ossos del cos humà.
- Reconéixer les vísceres del cos humà.
- Conèixer les relacions de les vísceres.
- Conèixer les estructures del sistema nerviós.
- Conèixer les relacions de les estructures del sistema nerviós.
- Coneixement de la formació en els primers estadis de l'embrió.
- Coneixement dels òrgans, els aparells i els sistemes del cos humà.
- Coneixement dels teixits.
- L'estudiant ha d'adquirir coneixements bàsics sobre immunologia bàsica i aplicada.
- Coneixements sobre el sistema immune.
- Coneixements sobre aplicació en el laboratori de les reaccions immunològiques.
- Coneixements sobre immunopatologia i farmacologia del sistema immune.
- Adquisició d'una millor comprensió de la naturalesa de les associacions biològiques.
- Coneixement de la morfologia i la sistemàtica dels vegetals, especialment dels que tenen interès en farmàcia, incloent-hi les plantes medicinals.
- Comprensió i interpretació de treballs científics relacionats amb els vegetals.
- Realitzar treballs de recol·lecció, preparació i conservació de mostres vegetals per al seu estudi i identificació mitjançant claus.
- Conèixer la incidència dels vegetals en el desenvolupament de la professió farmacèutica.
- Estudiar les interaccions de i entre els nutrients que puguen afectar la seua biodisponibilitat.
- Conèixer els fonaments bioquímics i biològics d'aplicació en nutrició humana i dietètica.
- Estudiar el procés de globalització, de transició nutricional i de desenvolupament social als països en via de desenvolupament com a pauta d'acció en la nutrició comunitària social i internacional.
- Conèixer la diversitat cultural i religiosa com a punt d'acció alimentari.
- Desenvolupar habilitats de comunicació en les relacions interpersonals i capacitat de treball en equip.
- Reconèixer els elements essencials de la professió del dietista nutricionista, incloent-hi els principis ètics, les responsabilitats legals i l'exercici de la professió, aplicant el principi de justícia social a la pràctica professional i desenvolupant amb respecte envers les persones, els seus hàbits, creença i cultures, amb perspectiva de gènere.
- Desenvolupar la professió amb respecte envers altres professionals de la salut, adquirint habilitats per treballar en equip.
- Realitzar la comunicació de manera efectiva, tant de forma oral com escrita, amb les persones, els professionals de la salut o la indústria i els mitjans de comunicació, sabent utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació, especialment les relacionades amb nutrició i hàbits de vida.
- Capacitat per demanar i transmetre informació en llengua anglesa amb un nivell de competència semblant al B1 del Consell d'Europa.
- Conèixer, valorar críticament i saber utilitzar i aplicar les fonts d'informació relacionades amb nutrició, alimentació, estils de vida i aspectes sanitaris.
- Identificar i classificar els aliments i els productes alimentaris. Conèixer-ne la composició, les propietats, el valor nutritiu, la biodisponibilitat, les característiques organolèptiques, sensorials i les modificacions com a conseqüència dels processos tecnològics i culinaris.
- Conèixer els processos bàsics en l'elaboració, la transformació i la conservació dels aliments d'origen animal i vegetal.
- Elaborar, interpretar i manejar les taules i bases de dades de composició d'aliments.
- Conèixer la microbiologia, parasitologia i toxicologia dels aliments.
- Conèixer els nutrients, la seua funció en l'organisme, la seua biodisponibilitat, les necessitats i recomanacions, i les bases de l'equilibri energètic i nutricional.
- Integrar i avaluar la relació entre l'alimentació i la nutrició en l'estat de salut i en situacions patològiques.
- Aplicar els coneixements científics de la fisiologia, la fisiopatologia, la nutrició i l'alimentació a la planificació i al consell dietètic en individus i col·lectivitats, al llarg del cicle vital, tant sans com malalts.
- Dissenyar i dur a terme protocols d'avaluació de l'estat nutricional, identificant els factors de risc nutricional.
- Interpretar el diagnòstic nutricional, avaluar els aspectes nutricionals d'una història clínica i realitzar el pla d'actuació dietètica.
- Conèixer l'estructura dels serveis d'alimentació i de les unitats d'alimentació i de nutrició hospitalària, identificant i desenvolupant les funcions del dietista nutricionista dins l'equip multidisciplinari.
- Intervenir en l'organització, la gestió i la implementació de les distintes modalitats d'alimentació i de suport nutricional hospitalari i del tractament dieteticonutricional ambulatori.
- Conèixer les organitzacions de salut, nacionals i internacionals, així com els diferents sistemes de salut, reconeixent el paper del dietista nutricionista.
- Conèixer i intervenir en el disseny, la realització i la validació d'estudis epidemiològics nutricionals, així com participar en la planificació, l'anàlisi i l'avaluació de programes d'intervenció en alimentació i nutrició en distints àmbits.
- Ser capaç de participar en activitats de promoció de la salut i la prevenció de trastorns i malalties relacionades amb la nutrició i els estils de vida, duent a terme l'educació alimentària nutricional de la població.
- Col·laborar en la planificació i el desenvolupament de polítiques en matèria d'alimentació, nutrició i seguretat alimentària basades en les necessitats de la població i la protecció de la salut.
- Assessorar en el desenvolupament, la comercialització, l'etiquetatge, la comunicació i el màrqueting dels productes alimentaris d'acord amb les necessitats socials, els coneixements científics i la legislació vigent.
- Interpretar els informes i els expedients administratius en relació amb un producte alimentari i ingredients.
- Participar en la gestió, l'organització i el desenvolupament dels serveis d'alimentació.
- Elaborar, consensuar i controlar la planificació de menús i dietes adaptats a les característiques del col·lectiu al qual van destinats.
- Intervenir en la qualitat i la seguretat alimentària dels productes, de les instal·lacions i dels processos.
- Proporcionar la formació higienicosanitària i dieteticonutricional adequada al personal interessat en el servei de restauració.
- Adquirir la formació bàsica per a l'activitat investigadora, sent capaços de formular hipòtesis, recollir i interpretar la informació per a la resolució de problemes seguint el mètode científic, i comprenent la importància i les limitacions del pensament científic en matèria sanitària i nutricional.