Logo UVGrau en Treball SocialFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Exposició: E L L E de LUCAS MATA. Del 17 de novembre fins al 2 de gener 2024

  • 7 de novembre de 2023
Image de la noticia

Inauguració 17 de novembre 2023 - 19:30 h.

lloc: Entresól de la Facultat de Ciències Socials

Lucas Mata és un artista valencià que treballa l'aquarel·la i l'acrílic de manera autodidacta, encara que ha rebut algunes influències d'estudis privats com el Taller d'Arts Plàstiques de Juanjo Sanchis. En el seu procés de creació prevalen la rapidesa i immediatesa, realitzant les seues obres en qüestió d'hores, encara que a vegades puga dedicar-los una setmana. Aquesta característica és significativa ja que facilita la connexió emocional de l'artista amb l'estètica de l'obra d'una forma independent i urgent donant com a resultat traços i pinzellades espontànies, naturals i sinceres.

“La paraula art significa la creació d'alguna cosa que expresse la realitat segons cadascun i segons la tècnica que s'empre.”

La seua mare és la seua inspiració. Picasso i els expressionistes alemanys són els seus referents. Podem apreciar algunes de les seues característiques en l'obra de Mata; la representació subjectiva, a vegades distorsionada de la realitat o l'essencial ús del color a més de l'expressió del món interior, en el seu cas a través del retrat de personatges que es mostren de forma aïllada, sense pertinença al grup social.

Diu Mata; 

“L'art és una manera de parlar amb el públic (la comunitat), eixir de la bambolla. Mostrar-ho en una exposició és una manera d'estar implicat en la societat i una manera de donar veu als moments més silenciosos de la meua vida”.