Logo UVGrau en Treball SocialFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Jornada on line: Ús de xarxes socials i la joventut. La veu de les persones expertes- 26 abril

  • 8 d’abril de 2022
Image de la noticia

11:40 Inauguració de la jornada -12:00 L'ús de les xarxes socials per part del joves. Una exposició quotidiana

16:00 L'ús de les xarxes socials per part dels les joves. Una privacitat publicada?

18:00 L'ús de les xarxes socials per part dels joves. Un Espai d'experiències tòxiques?

L'impacte de les xarxes socials entre la joventut. Anàlisi del discurs i del seu impacte social en les relacions interpersonals d'adolescents i joves.

Al llarg dels darrers anys, especialment a partir del confinament per COVID de 2020 i la pandèmia, ens hem fet molt més conscients de la relació que mantenim amb la cultura de pantalles, amb una atenció especial al que representen les xarxes socials en aquesta cultura.

S'ha pogut mantenir la connexió, en moments d'aïllament físic, rebent i enviant missatges constantment, amb àmplies xarxes de persones i des de qualsevol lloc del món. Per a les i els adolescents, aquest període d'aïllament, en una etapa de la vida orientada a experimentar les relacions amb els iguals, relacions de tot tipus (opinions, estils de vida, imatge, consum cultural, emocions i sexo, entre altres moltes), només s'ha moderat parcialment gràcies a les seves connexions mitjançant xarxes socials.

Aquesta motivació, juntament amb la necessitat de disposar d'un bon fonament per definir intervencions i polítiques públiques, van ajudar a determinar el del present estudi dirigit pel professor de la Universitat les Illes Balears, Lluis Ballester, que busca descriure i analitzar les xarxes socials utilitzades pels joves, així com les seves influències sobre les percepcions, actituds i conductes de socialització de la joventut de entre 12 i 17 anys. Per això, en una primera fase s'han recollit, mitjançant una enquesta, informació entre 774 joves d’aquestes edats.

Ara estem desenvolupant una segona fase, coordinat pel professor de la Universitat de València, Juan A. Rodríguez, en la qual es vol conéixer les veus de persones expertes de diferents àmbits (educatiu, del món de la Acadèmia, de les entitats que treballen amb joves i que estàn vinculats amb les xarxes social, etc). Per això hem el·laborat unes fitxes de treball i de preguntes obertes i ampliem l’informació a partir de la discussió que es generarà en tres taules rodones que es desenvoluparan a la següent jornada del 26 d’abril de 2022 en horari de matí i de vesprada.

Per a poder accedir a aquesta activitat cal entrar mitjançant el següent enllaç:

https://eu.bbcollab.com/guest/d6792b5887814547ac8a06d90e647636