institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra d’Estudis del Còmic organitza una jornada sobre el còmic i les biblioteques

  • March 28th, 2019
Image de la noticia

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu serà l’escenari on el pròxim dia 13 d’abril tindrà lloc la jornada “El còmic en les biblioteques”, organitzada per la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-UV i destinada a descobrir als professionals les possibilitats que ofereix el còmic en l’entorn de les biblioteques públiques.

La presència del còmic en les biblioteques és cada vegada més important. La generalització de l’acceptació de l’art i la cultura del còmic, tant en l’àmbit popular com mediàtic i inclús oficial, obri tot un camp de treball per al personal bibliotecari, que encara que abans havia treballat amb el còmic, quasi sempre havia sigut des de la perspectiva de publicacions infantils. La incorporació del còmic al catàleg de les biblioteques públiques obri no pocs reptes, tant de coneixement per part dels professionals de les seues característiques (des d’històriques a formals), com pel seu tractament, que comparteix amb el llibre no poques coincidències, però introdueix també importants diferències.

El còmic, a més, suposa per a les biblioteques una oportunitat única d’atracció de nous lectors i lectores, aprofitant les seues molt conegudes qualitats d’introductor a la lectura, però també amb l’oportunitat que proporciona per al públic adult l’aparició de nous gèneres i realitats dins del nové art.

L’objectiu d’aquesta jornada és descobrir als professionals de les biblioteques les possibilitats i reptes d’inclusió que aporta el còmic en l’entorn de la biblioteca pública, aprofitant el testimoni i les experiències que ja s’han donat amb èxit des de fora de la Comunitat Valenciana, en alguns casos molt avançades.

La jornada, coordinada pel director de la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundación SM-UV, Álvaro M. Pons, i gestionada per Dani Tomás (ComicTools), tindrà lloc el pròxim dia 13 d’abril a partir de les 9 hores en la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Per a participar cal omplir un formulari (només a efectes de certificació) que es pot consultar, juntament amb el programa complet de l’esdeveniment, en aquest enllaç.